Trump’ın eski danışmanı Peter Navarro’ya 4 ay hapis cezası

ABD’nin eski Başkanı Trump’ın eski danışmanı Peter Navarro, Ocak 2021'deki Kongre Binası baskınına ilişkin soruşturmayla ilgili kendisine gönderilen mahkeme celbine uymadığı gerekçesiyle Kongre'ye saygısızlıktan 4 ay hapis cezası aldı.

 Trump’ın eski danışmanı Peter Navarro’ya 4 ay hapis cezası
Trump’ın eski danışmanı Peter Navarro’ya 4 ay hapis cezası
GİRİŞ 25.01.2024 21:40 GÜNCELLEME 25.01.2024 21:41

ABD’de 6 Ocak 2021'de Kongre Binası’na düzenlenen baskınla ilgili soruşturmayı yürüten komite tarafından kendisine gönderilen mahkeme celbine uymadığı gerekçesiyle eski Başkan Donald Trump’ın eski danışmanı Peter Navarro, Kongre'ye saygısızlıktan dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Navarro, cezasını temyize taşıyacağını bu nedenle Yargıç Amit Mehta'dan hakkındaki herhangi bir cezanın ertelenmesini talep etti.

Navarro, geçtiğimiz sene eylül ayında mahkeme celplerine uymadığı için iki kez Kongre'ye saygısızlıktan suçlu bulunmuştu. Savcılar, Yargıç Mehta'dan Navarro'yu her bir suç için aynı anda olmak üzere 6 ay hapis cezasına ve 200 bin dolar para cezasına çarptırmasını talep etmişti.

TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANI BANNON DA HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon’un da 2022'de Kongre baskınını araştıran komiteye karşı "kötü niyetli olarak karşı gelme ve küçümseme" nedeniyle 6 ay hapis cezasına çarptırılması istenmiş ardından 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bannon'un davası şu anda temyiz aşamasında devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı