İran'daki çifte terör saldırısında flaş ABD detayı! Resmen iletmişler

ABD’nin, İran'ın Kirman kentinde DEAŞ tarafından 3 Ocak’ta düzenlenen ve yüzlerce insanın öldüğü terör saldırıları hakkında İran’ı uyardığı iddia edildi.

GİRİŞ 25.01.2024 22:17 GÜNCELLEME 26.01.2024 09:51
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İran'ın Kirman şehrinde 103 kişinin öldüğü, 141 kişinin yaralandığı çifte terör saldırısıyla ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

ABD'NİN, PATLAMADAN ÖNCE İRAN'I UYARDIĞI ORTAYA ÇIKTI

ABD basınında adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırılan haberlerde, ABD’nin terör örgütü DEAŞ tarafından 3 Ocak’ta İran'da Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde Kirman kentindeki mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısı hakkında İran’ı uyardığı öne sürüldü.

'MASUM HAYATLARIN KAYBEDİLDİĞİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ'

Haberde yetkili, "ABD hükümeti, hükümetleri potansiyel ölümcül tehditlere karşı uyarmak için yönetimler arasında uzun süredir uygulanan bir 'uyarma görevi' politikası izlemektedir. Bu uyarıları kısmen yapıyoruz çünkü terör saldırılarında masum hayatların kaybedildiğini görmek istemiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin 3 Ocak 2020'de Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde İran’ın Kirman kentindeki mezarı yakınında DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, 141 kişi de yaralanmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • İsoBaba 3 ay önce Şikayet Et
    Haber vermiştir... -"Godamanları uzak tutun, size bişey olmasın, biz halkı bombalayıp Daeş yaptı deriz"
    Cevapla
  • medo 3 ay önce Şikayet Et
    Kimi kandırıyorlar acaba DEAŞ dediğin terör örgütünün tasması kimin elinde. Kefere, hem İslam topraklarına yerleşmek için, hem Müslümanları birbirine kırdırmak için, hem İslam'ı dünyada kötülemek için, hem Müslümanların kaynaklarını sömürmek için onlarca yıl önceden böyle oyun kurar. Bizde her şey olup bittikten sonra çözüm bulmaya çalışırız.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Yalancı asalaklar, deaşı pkk yı pydyi dünyadaki tüm terör örgütmerini örgütleyen, yöneten sizsiniz zaten. Neyin uyarısı bu
    Cevapla
  • Mkll 3 ay önce Şikayet Et
    İşid yuvası nerde ?
    Cevapla
  • Cenk 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın terörist devlet kuruluşu terör örgütlerini silahlandirip kaos çıkartan abd ve israildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!