Dünyanın en büyük yolcu gemisi 7 günlük seyahatine başladı

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan ve Titanik’ten 5 kat daha büyük “Icon of the Seas” yolcu gemisi 1 haftalık gezi için Miami Limanı’ndan Cumartesi günü demir aldı.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi 7 günlük seyahatine başladı
Dünyanın en büyük yolcu gemisi 7 günlük seyahatine başladı
GİRİŞ 29.01.2024 14:46 GÜNCELLEME 29.01.2024 14:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Royal Caribbean'a ait “Icon of the Seas” adlı yolcu gemisi 7 günlük seyahatine başladı. Miami Limanı’ndan Cumartesi günü demir alan 365 metre uzunluğundaki 20 katlı yolcu gemisi, 7 bin 600 yolcu ve 2 bin 350 mürettebat alabilecek kapasiteye sahip. 2 milyar dolara mal olan gemide 20 güverte, 2 bin 805 kamara bulunuyor.

TİTANİK'TEN 5 KAT DAHA BÜYÜK

Ayrıca 55 metrelik yapay bir şelale, 40 yemek alanı ve bar, 7 yüzme havuzunun da yer aldığı gemi, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda batan dönemin en büyük ve lüks yolcu gemisi olarak tarihe geçen Titanik’ten 5 kat daha büyük. Eyfel Kulesi'nden de daha uzun olan gemide 6 su kaydırağı bulunuyor. Yolcuların keyifli vakit geçirmesi için seyahatte 16 kişilik bir orkestranın yanı sıra farklı müzik tarzlarına sahip 50 müzisyen ve çok sayıda komedyen görev alacak. Gemi Karayipler turunun ardından Miami Limanı’na dönecek.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • MustafaAli 2 ay önce Şikayet Et
    Bizi karada gemiyi de denizde yüzdüren odur o dilerse batirir
    Cevapla
  • Misafirr 2 ay önce Şikayet Et
    Kıyamet alameti
    Cevapla
  • Ya Hak 2 ay önce Şikayet Et
    Bir titanic vakası daha olmasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!