Putin'in Kim'e araba hediye etmesine ABD'den tepki

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Kore lideri Kim'e araba hediye etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, "Eğer bu doğruysa, Rusya bir kez daha kendi desteklediği BMGK kararlarını ihlal ediyor." dedi.

Putin'in Kim'e araba hediye etmesine ABD'den tepki
Putin'in Kim'e araba hediye etmesine ABD'den tepki
GİRİŞ 22.02.2024 09:55 GÜNCELLEME 22.02.2024 09:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a Rusya'da üretilen "Aurus" marka lüks bir araba hediye etmesine ABD'den tepki geldi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının BM üyesi devletlerin Kuzey Kore'ye lüks otomobil dahil ulaşım aracı tedarik etmesini yasakladığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Eğer bu doğruysa, Rusya bir kez daha kendi desteklediği BMGK kararlarını ihlal ediyor." ifadelerini kullandı.

Putin, Kuzey Kore lideri Kim’e araba hediye ettiPutin, Kuzey Kore lideri Kim'e araba hediye etti

Esprili bir dille, "Rus lüks arabası diye bir şey olduğunu bilmiyordum." diyen Miller, "Umarım Kim uzatılmış garanti almıştır. Lüks bir araba alacak olsaydım, yaptırımlardan bağımsız olarak bakacağım yerin Rusya olacağından emin değilim." şeklinde konuştu.

Miller, Rusya'nın geçen ay Ukrayna'ya karşı kullandığı Kuzey Kore üretimi bir füzenin ABD ve Avrupa merkezli şirketlere ait çok sayıda parça içerdiğine dair yayımlanan rapor hakkında da yorum yaptı.

Kuzey Kore'nin yasadışı kitle imha silahı ve balistik füze programında kullanabileceği hassas malzeme ile teknolojileri edinmesini önlemeye çalıştıklarını belirten Miller, "İhracat kontrolleri, yaptırımlar, engellemeler ve yasal düzenlemeler gibi tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz. Bu, Rusya'nın Kuzey Kore'den ya da başka herhangi bir yerden silah ve diğer hassas malzemeleri edinmesini engellemeyi de kapsamaktadır." diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    En büyük putin abi
    Cevapla
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Tamam da kime hediye etti işte
    Cevapla
  • Raa 2 ay önce Şikayet Et
    Gazze katliamının devam etmesini isteyen ABD nin dediğine bak hele. Vay iki yüzlü sırtlan vay.
    Cevapla
  • A süleyman 2 ay önce Şikayet Et
    Kesin dinleme sistemi yerleştirilmiştir ingilizler ,Amerikalılar ,Ruslar ,ve araplar kimseye öylesine bir şey hediye etmezle
    Cevapla
  • Alparslan 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika filistin hesabına bak sen katil devlet ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!