Nijerya’da 280’den fazla öğrenci kaçırıldı

Nijerya’nın kuzeybatısındaki Kaduna eyaletinde 280’den fazla Nijeryalı öğrenci kaçırıldı.

GİRİŞ 08.03.2024 13:10 GÜNCELLEME 09.03.2024 10:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nijerya’da yüzlerce öğrenci motosikletli saldırganlar tarafından kaçırıldı. Ülkenin kuzeybatısındaki Kaduna eyaletine bağlı Kuriga kasabasında yaşları 8 ila 15 arasında değişen 280’den fazla öğrenci öğretmeniyle kaçırıldı. Kaduna Valisi Uba Sani kaçırılma olayını doğrularken, 187’sinin ortaokul, 125’nin ilkokul öğrencisi olduğunu ve 25’inin geri döndüğünü söyledi. Vali, bütün çocukların kurtarılacağı sözünü verdi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kaçmayı başaran öğretmen bölge halkının öğrencileri kurtarmaya çalıştığını ancak saldırganların yerel halkı etkisiz hale getirdiğini söyledi. Görgü tanıkları bir kız öğrencinin silahlı saldırgan tarafından vurulduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Kasabadaki her ailenin kaçırılanlar arasında çocuğu olduğu düşünülürken, çocukların bulunması için askeri operasyon başlatıldı.

Ocak ayında da saldırganlar bölgede bir okul müdürünü öldürdü ve karısını kaçırmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Birleşmiş Milletler Nijerya ofisi, şiddet olaylarından kaçarak bir kampa sığınan en az 200 kişinin Borno eyaletinin Gamboru Ngala kasabasında Kamerun sınırı yakınlarında yakacak odun toplarken, pusuya düşürülüp kaçırıldığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ¥^£M@z 1 ay önce Şikayet Et
    Kesin silah altına almışlardır,afrikanin çok canı yandı, Avrupa ölsen üzüntüsü bizide yıkar, kalsan başbelasi haşara politikan bizide yıkar, bu ne şuursuzca aptalca bir kangren bir politika.italya ve İspanya hemen yanibasinda. Allah dünyayı ıslah etsin gerçekten çok kötü şeyler olacak.
    Cevapla
  • Celil 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün bu olanlar Amerika ve siyonistlerin oraları istikrarsız hale getirmek istemeleridir. Yoksa müslüman bir toplum masum çocukları niye kaçırsın.Bir defa Müslüman terörist olamaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar