Kuzey Kore’den yeni hipersonik füze motoru testi

Kuzey Kore, yeni bir orta menzilli hipersonik füze için geliştirilen katı yakıtlı motorun yer testinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 20.03.2024 10:27 GÜNCELLEME 20.03.2024 13:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kore Yarımadası’nda yaptığı füze denemeleriyle tansiyonu yükselten Kuzey Kore bu kez yeni bir silah testi gerçekleştirdi. Resmi Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre yeni bir orta menzilli hipersonik füze için geliştirilen katı yakıtlı motorun yer testi ülke lideri Kim Jong-Un yönetiminde yapıldı. Sohae Uydu Fırlatma Sahası’nda gerçekleştirilen testin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kim, katı yakıtlı motorların askeri stratejik değerinin kıtalararası balistik füzeler kadar fazla olduğunu ve düşmanlarının bunu iyi bildiğini söyledi.

Topçu atış tatbikatına liderlik etmişti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un son olarak Pazartesi günü “süper büyüklükte çoklu roketatar” sistemlerinin test edildiği bir topçu atış tatbikatına liderlik etmişti. Çıkacak bir savaşta düşmanlarının feci sonuçlarla karşılaşacağını söyleyen Kim, orduya askeri güçlerini yok etmeye hazır olma talimatı vermişti.
Ses hızından en az 5 kat daha hızlı ilerleyen hipersonik füzeler, mevcut hava savunma sistemleri tarafından engellenemiyor. İran, ABD, Çin ve Rusya'nın hipersonik füze çalışmaları yaptığı bilinirken, Kuzey Kore de hipersonik füze testlerini sürdürüyor

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • OSMANOGLU 1 ay önce Şikayet Et
    Füzelerin adamı, kolay gelsin
    Cevapla
  • işyeri evim 1 ay önce Şikayet Et
    bilgisayar oyunu bu becerememişler bile.
    Cevapla
  • Aslı gibi. 1 ay önce Şikayet Et
    Kimcik kendini unutturmamak için arada bir hırlıyor sonra sahibi tasmasını çekiyor ve susuyor..Yıllardır bu hikayeyi bir İran'dan birde kuzey koreden dinliyoruz..Baydı artık fırlatcak fırlat şu füzeyi yoksa sus artık.. Kuzey Kore halkı açlıkla savaşıyor sen naralar atıyorsun..
    Cevapla
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zibidide saltanatı için ülkeyi köle yapmış savaş kokusu ile süründürüyor.
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    tek umut sensin reis bu berbat dünyada . ayagina tas deymesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!