İsrail'den "Gazze'de bir milyon insan açlık tehdidi altında" diyen Alman Dışişlerine tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un "Gazze cehenneminde bir milyondan fazla çocuk, kadın ve erkek açlık tehdidi altında. Bu durum tek bir gün bile devam etmemeli." ifadelerine tepki gösterdi.

İsrail'den "Gazze'de bir milyon insan açlık tehdidi altında" diyen Alman Dışişlerine tepki
İsrail'den "Gazze'de bir milyon insan açlık tehdidi altında" diyen Alman Dışişlerine tepki
GİRİŞ 24.03.2024 19:54 GÜNCELLEME 24.03.2024 19:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katz, sosyal medya platformu X üzerinden Baerbock'un açıklamalarına yanıt verdi.

Gazze'deki İsrailli esirler serbest bırakılmadan insani bir ateşkesin sürdürülemez olduğunu kaydeden Katz, "Bu zorlu dönemde dostlarımızdan İsrail'e desteğe devam etmelerini ve terör örgütü Hamas'a karşı İsrail'i zayıflatmamalarını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Katz, ayrıca Gazze'ye insani yardımın artırılması için birlikte çalışmaya devam etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

ALMANYA: "İSRAİL İLE GAZZE ARASINDA EK SINIR KAPILARI AÇILMALI"

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda "Gazze cehenneminde bir milyondan fazla çocuk, kadın ve erkek açlık tehdidi altında. Bu durum tek bir gün bile devam etmemeli." ifadelerini kullanmıştı.

Baerbock, ayrıca, Mısır'a hareketinden önce yaptığı açıklamada, "(Gazze'de) Açlığın son bulması için İsrail ile Gazze arasında ek sınır kapılarının acilen açılması gerekiyor." demişti.

Bakan Baerbock, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de mevkidaşı Samih Şukri ile görüşecek.

Buradan akşam saatlerinde İsrail'e hareket edecek Baerbock, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki ile görüşmesi bekleniyor.

Alman Dışişleri Bakanı Baerbock'un salı günü de İsrailli mevkidaşı Yisrael Katz ile görüşmesi planlanıyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Güldürme helga
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Buna onay veren her türlü silah lojistik yardım yapan Almanya şimdi çok merhametli mi oldu yarın İsrail den özür dilerler
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Gidin Amerikaniza ne işiniz var o topraklarda. Ama kendinize duzelttiginiz tevratta amacın için insanların öldür yazıyor. Katilsiniz birde çıkıp Hamas terör örgütü vs. Toprağını savunan terör örgütünü olur.
    Cevapla
  • İsmail72 1 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık köpek 50.000 masum insan katlettiniz Hitler ‘ e çok kızıyorum hepinizi gebertmedi diye
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 1 ay önce Şikayet Et
    Yeşilerin lideri az bile demiş siyonist işgalciler gazzenin tabiatını ve dogasını tahrip ettiler.Hayvanları ve bitkileri masum insanlarla beraber yok ettiler!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler