İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var

İsrail ordusunun, Refah ve Gazze Şeridi'nin orta kesiminde zorla yerinden edilenlerin bulunduğu bir okulun yakınına düzenlediği saldırıda çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

GİRİŞ 05.05.2024 21:20 GÜNCELLEME 05.05.2024 21:31
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Nuseyrat Mülteci Kampında zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu Cauni okulunun girişi yakınlarına saldırı düzenledi.

ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Saldırıda çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle on binlerce Filistinli, yaşadıkları bölgelerden zorla yerinden edilerek çeşitli okullara ve barınma merkezlerine gitmişti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Refah'ın güneyindeki Yebna Mülteci Kampı'nda bir evi hedef aldı.

REFAH'TA DA 6 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail savaş uçaklarının Refah kentine düzenlediği saldırıda ise ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu 6 kişi şehit düşerken, yaralananlar oldu.

Şehit ve yaralıların kentteki Kuveyt Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

İsrail'de koalisyon hükümetinin ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Smotrich başta olmak üzere birçok aşırı sağcı lider, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli esirleri geri almak ve buna bağlı bir ateşkese imza atmak yerine savaşın devamı ve Refah kentine saldırının bir an önce başlatılması gerektiği yönünde açıklamalar yapıyor.

Smotrich ve Ben-Gvir'in, Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesine karadan işgal olmadığı takdirde hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Allahım siz ydm edn 1 hafta önce Şikayet Et
    Bundan sonra hiç bir musluman ülke demesin ben güclüyum büyük bir devletim bunu yaparım şunu yaparım zalim direk çocukları kadınları hedef alıyor müslüman ülkelerin derdi kendi iktidarları dışında hiç birşey yok
    Cevapla
  • Lazuri 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahım bu yahudilere fırsat verme bu teroeist insan olmayan canileri perişan et amin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Amin aminnnn
    Cevapla
  • GERÇEK AKINCI 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in sonu geldi İsrail ordusunun sonu çok şiddetli çok büyük çok ağır olacaktır zamanı geldi ???
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İnanmazssın. Rahmetlik Yaser Arafat'tan beri 60 senedir bu lafı duyuyorum. Sanırım bizim torunlar da duyacak. Ama görmek kimseye nasip olmayacak. Çünkü kendine müslümanlar, beddua etmek dışında bir şey yapmaya yanaşmıyor.
    Cevapla
  • diger 1 hafta önce Şikayet Et
    Allaha güvenimiz sonsuz. Ve çok çalışacağız. Çoookk!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Yapay zeka nasıl düşünüyor?