Netanyahu 2018'de Katar'dan Hamas'a fon sağlamasını istedi iddiası

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2018'de Katar'dan Hamas'a fon sağlamasını istediği öğrenildi.

Netanyahu 2018'de Katar'dan Hamas'a fon sağlamasını istedi iddiası
Netanyahu 2018'de Katar'dan Hamas'a fon sağlamasını istedi iddiası
GİRİŞ 06.05.2024 11:57 GÜNCELLEME 06.05.2024 12:16

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2018'de Katar'dan Hamas'a fon sağlamasını istediği öğrenildi.

KATAR'A GİZLİ MEKTUP

İsrailli Ynet haber sitesinin Körfez ülkesinin liderlerine gönderilen "gizli bir mektuba" dayandırdığı haberine göre, İsrail başbakanı 2018 yılında Katar hükümetinden Gazze Şeridi'ne aylık 30 milyon dolar aktarmaya devam etmesini istedi.

Mektubun Binyamin Netanyahu tarafından gönderilmesinden bu yana yalnızca bir avuç insan tarafından görüldüğü ifade ediliyor.

Ynet'e göre, mektupta başbakan, Hamas'a fon sağlanmasının bölgesel istikrarı koruyacağını ve insani bir krizi önleyeceğini söyledi.

ABD GARANTİ VERDİ

Raporda, Katarlı yetkililerin daha fazla güvence talep etmesinin ardından ABD hükümetinin Netanyahu'nun talebini kabul ettiği ve Doha'ya ilave bir mektup göndererek Katar'a Hamas'a fon sağlamanın teröre fon sağlama olarak değerlendirilmeyeceği garantisini verdiği belirtildi.

2014' Gazze'deki savaşın dönüm noktasıydı. ABD, BM, İsrail ve Katar, savaştan hemen sonra Doha'dan kıyı şeridine her ay 30 milyon doların ulaştırılacağı yeni bir sistem kurmaya karar verdi. Yaklaşık 10 milyon dolar İsrail'den yakıt satın almak için, Gazze elektrik santralini işletmek için, 10 milyon dolar hükümet çalışanlarının maaşlarını ödemek için  ve son 10 milyon dolar ise  ihtiyaç sahibi yaklaşık 100.000 Gazzeli aile içindi.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!