Putin, Paşinyan'ın Türkiye talebini kabul etti

Putin ve Paşinyan, Rus askeri personelinin Ermenistan'ın bazı bölgelerinden çekilmesi konusunda anlaştı. Ancak Erivan'ın talebi üzerine, Türkiye ve İran sınırlarındaki Rus askerleri bölgede kalmaya devam edecek.

Putin, Paşinyan'ın Türkiye talebini kabul etti
Putin, Paşinyan'ın Türkiye talebini kabul etti
GİRİŞ 09.05.2024 14:01 GÜNCELLEME 09.05.2024 15:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı ağırladı.

Görüşmeyle alakalı konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'le Paşinyan'ın, Rus askerlerinin ve sınır muhafızlarının Ermenistan'ın bazı bölümlerinden çekilmesi konusunda anlaştığını söyledi.

Azerbaycan'la temas hattına 2. Karabağ Savaşı sonrasında konuşlandırılan Rus askerlerinin çekilmesinin tamamlandığı, Zvartnots Uluslararası Havalimanı'ndaki Rus askeri personeli için ise çekilmesi kararının alındığı belirtildi.

Peskov, Erivan'ın talebi üzerine, Türkiye ve İran sınırlarındaki Rus askeri personelin bölgede kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    "Küfür tek millettir." Kafire asla güvenilmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir başka ülkenin askerleri sorunlu olan yerlerde barış amaçlı olarak savaş olmasın diye bulundurulur. Normal olan durum budur Ermenistanla Türkiye veya Ermenistanla İran arasında sorun var da Ruslar o nedenle mi Türk ve Rus sınırlarında bekleyecekler?
    Cevapla
  • kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye sınırlarının yanında rus askerlerinin ne işi var çeksinler gitsinler
    Cevapla
  • M a gunes 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD askeri gelsin olurmu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj
Zekeriya Say yazdı: "Bizim paramızla geziyorlar"