İngiltere, Huawei ekipmanının 5G ağlarından kaldırılması için verdiği son tarihi öteledi

İngiltere, Huawei markalı ekipmanları 5G ağlarından çıkarmak için şirketlere verdiği son tarihi 31 Aralık 2023'e öteledi.

İngiltere, Huawei ekipmanının 5G ağlarından kaldırılması için verdiği son tarihi öteledi
İngiltere, Huawei ekipmanının 5G ağlarından kaldırılması için verdiği son tarihi öteledi
GİRİŞ 13.10.2022 16:45 GÜNCELLEME 13.10.2022 16:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz hükümeti, 2020'de Huawei'nin İngiltere'nin 5G altyapısında hizmet sağlayıcı olarak yer almasına izin vermiş, ancak bu karar ABD tarafından tepkiyle karşılanınca geri adım atmak zorunda kalmıştı.

İngiltere, ABD'den gelen baskının ardından Huawei ve yüksek güvenlik riski taşıdığını düşündüğü diğer satıcıları 5G ağlarından yasaklamaya karar vermişti.

İngiltere, Huawei ekipmanlarını çekirdek ağ işlevlerinden kaldırmak için operatörlere 28 Ocak 2023'e kadar süre tanımıştı. Yeni alınan kararla bu süre 31 Aralık 2023'e ötelendi.

Hükümet, tüm Huawei donanımlarını İngiltere'nin 5G ağlarından kaldırma süresinin ise değişmediğini söyledi. Bu süre daha önce 31 Aralık 2027 olarak açıklanmıştı.

GÜNLÜK 100 BİN STERLİN CEZASI BULUNUYOR

Yasağa rağmen Huawei ekipmanlarını kullanmaya devam eden İngiltere merkezli şirketler, yıllık cironun yüzde 10'u veya günlük 100 bin sterlin ceza ödemek zorunda kalacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Sus 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi firma huawenin vermiş olduğu 5g gücünü karşılayacak ekipmanlara sahip alternatif yok Huawei bu işin babasıdır. Çıkarırsan pişman olursun 2030 kadar adam akıllı 5g olmayacak dünya üzerinde en güçlüsü Huawei dir.
    Cevapla
  • afacan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne fark eder ayni firma degisik isim ile yapar satar cok ulke mecbur bu sistemi kullanmak zorunda karar aliyorlar amma baska sistem var mi nasil olacak bile yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi