3 gün 3 gece Mısır için dua ediyorlar

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Mardin Mısır Direnişi Dayanışma Platformu'nca 13 Mart Mahallesi'ndeki Fuat Yağcı Camisi'nde düzenlenen programda vatandaşlar Mısır'da yaşamını yitirenler için bir araya geldi.

3 gün 3 gece Mısır için dua ediyorlar
3 gün 3 gece Mısır için dua ediyorlar
GİRİŞ 18.08.2013 00:44 GÜNCELLEME 18.08.2013 00:44

 Yatsı namazı sonrası Kur-an'ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Kürtçe ve Türkçe ilahi, ezgi ve şiirler okundu.

Mardin Mısır Direnişi Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yımaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün boyunca her yatsı namazından sonra 3'er saat etkinlik düzenleyerek dua ettiklerini söyledi.

Katliama sessiz kalmayan Türk medyasına teşekkür eden Yılmaz, "Şu anda Kahire'deki El-Fetih Camisi'nde rehin olan Mısırlı kardeşlerimizin yanında gazetecilerin de olduğunu duyduk. Biz hem Mısırlı kardeşlerimiz için üzüldük hem de gazeteci kardeşlerimiz için. Dünya medyası özellikle Avrupa medyasının Mısırlı kardeşlerimizden 3 bin 500 kişinin ölmesine duyarsız kalması bizi üzmektedir" diye konuştu.

Mısır'da meydanlarda olanlara desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Yımaz, onlara Kuran okuyarak dua ettiklerini söyledi.

Yılmaz şunları kaydetti:

"Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı bazı medya kuruluşları boş gösteriyor. Oysa onlar cenazelerin defin işleri ile uğraşmaktadırlar. Türkiye'nin her yerinde duyarlı Müslümanlar birçok meydanı doldurmuş durumda. Dualarımızı onlara göndermekteyiz. Onlar da cenaze definlerini bitirdikten sonra inşallah tekrar meydana gelip mücadelelerine devam edecek. Bu konuda onların yanındayız."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi