Askeri casusluk davasında 20 tahliye

İzmir merkezli askeri casusluk operasyonu olarak bilinen, gizli belgelerin temin edilmesine yönelik soruşturmada tutuklu askerler ve sivillerle ilgili flaş gelişme.

Askeri casusluk davasında 20 tahliye
Askeri casusluk davasında 20 tahliye
GİRİŞ 24.01.2014 19:22 GÜNCELLEME 25.01.2014 00:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 İZMİR merkezli askeri casusluk operasyonu olarak bilinen, gizli belgelerin temin edilmesine yönelik soruşturmada tutuklu askerler için, Bursa Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesiyle görevli ağır ceza mahkemesi itiraz edildi.

Başvuruları değerlendiren mahkeme, 9 muazzaf aserin tahliyesine kadar verdi. Soruşturmada, 38 askeri asker 59 tutuklu bulunuyordu. Serbest kalanların ardından tutuklu sayısı 50'ye düştü.

İzmir merkezli askeri casusluk operasyonu olarak bilinen, gizli belgelerin temin edilmesine yönelik soruşturmada tutuklu bulunan askerler için, Bursa Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesiyle görevli 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonrasında 9 kişi hakkında tahliye kararı çıktı.

Yaklaşık 20 aydır Şirinyer askeri cezaevinde tutuklu bulunan Yavuz Pehlivan, Mehmet Metin Turan, Tamer Nalbant, Davut Yıldız, Erdal Özkan, İdris Acartürk, Asuman Ünlü, İrfan Pehlivan, Erdal Şener'in mahkeme kararının Uyap üzerinden yayınlanmasının ardından serbest bırakılacakları açıklandı. Aynı mahkemece iki kişinin tahliye talepleri ise reddedildi. Bunun yanı sıra diğer tutuklular için yapılacak olan itirazların da pazartesi gününden itibaren incelenmeye başlanacağı bildirildi. 

TAHLİYE SAYISI 20'YE ÇIKTI

İzmir merkezli "askeri casusluk" operasyonu kapsamında görülen davada yapılan itirazı değerlendiren mahkemenin tahliye kararı 20'ye çıktı.
İzmir merkezli "askeri casusluk" operasyonu olarak bilinen, gizli belgelerin temin edilmesine yönelik soruşturmada devam eden davanın, tutuklu askerler için, Bursa Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesiyle görevli 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edildi. İtirazı değerlendiren mahkeme 20 kişinin tahliyesine karar verdi.
Tutuklu yargılanan askerlerin sayısı 18, siviller birliklerle toplam tutuklu sayısı da 39 oldu. Bu arada tahliye sayının artabileceği öğrenilirken, tahliye edilen askerlerin yakınları Askeri Cezaevi önünde toplanarak beklemeye başladı.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 2
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    kurtuluş savaşı diyenlere!??. tek kurtuluş savaşı çanakkalede verilmeye başlandıki bütün ihanetlere rağmen düşman kaçmak zorunda kaldı fakat farklı bir yol bulup geri geldi veya bu izin verildi diyelim hakedildi diyelim ve gitmedi artık!!! şu süreçlerdede ateş olmayan yerden duman çıkmaz deyimi tam yerini bulmuyormu sizce? basın ekonomi stk lar sivil ayaktı demokrasi sivil dediler olabilirde asker ve yargı neyin nesi?tam bir güvensizlik havası ve tam bir kaos,bir memlekette adalet şüpheliyse o memlekette herkes kendi kuralını koyar ve haklıda olur adalet yoktur herkesin bir yargısı ve kendince bencilce adaleti olur neye göre haklı haksız?bence bu süreç batı adaletinin ve demokrasisinin iflasıdır onlara görede kaos vesilesidir ve emin olun kurtuluş savaşı yapılmadı 100 yıl buyrun dendi ve 2015 çanakkale savaşı.
    Cevapla
  • mehmet say 10 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKONLA. anlaşma yapıldı. hükümet diğerlerini de salacak ahanda buraya yazıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'