'Sürpriz' trafik cezalarına son

Kesilen trafik cezası SMS veya e-posta ile yollanacak. Aylar sonra gelen tebligatlar tarihe karışacak.

'Sürpriz' trafik cezalarına son
'Sürpriz' trafik cezalarına son
GİRİŞ 29.03.2015 13:34 GÜNCELLEME 29.03.2015 13:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vatandaşın 'yaka silktiği' konuların başında gelen, tebligatı aylar sonra yapılan trafik cezaları tarihe karışacak.

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nın hazırladığı, Bakanlar Kurulu'nda da ele alınan "Bürokrasi ve Kırtasiyeciliğin Azaltılması Planı"na göre trafik cezaları, vergi borçları, otoyollardan hatalı geçişler vatandaşlara SMS ve e-postayla ücretsiz bildirilecek. Plan çerçevesinde, toplam 423 hizmette iyileştirmeler yapılacak.

%30 TASARRUF SAĞLANACAK

Mezuniyet durum bilgileri, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi e-devlet kapısından barkodlu olarak verilecek. Bakaya durum bilgisi, ilgilisine SMS ve e-posta yoluyla bildirilecek.

Kimlik yerine geçen belgelerin kaybolması halinde kolluk birimlerinden tutanak alınması uygulamasına son verilecek.

Gelir/kira beyannamesi vatandaşlar adına Maliye Bakanlığı'nca oluşturulacak.

Düzenleme yıllık 26 milyon yevmiye kaydı ile 3.5 milyon kişi ve 2.7 milyon tüzel kişiyi ilgilendiriyor. Böylece 16.7 milyar TL olan merkezi yönetim kamu idareleri kırtasiye giderlerinden yüzde 30 tasarruf sağlanacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Rent a Car trafik cezaları artık kiralayana anında adına düzenlenir herhalde ve aynı gün içerisinde 3-4 kez radar dan ceza alan sürücülerinde tespit edilmesi ve ağır ceza verilmesi lazım.Gün 24 saat;Sürücü 3-4 kez radara düşmüş Trafik polisi bunu tespit edemiyor Doğal olarak bu sürücü Trafik canavarı ve potansiyel suçlu neden bu kadar hızlı araç kullanıyor,işlem yapılması lazım nasıl araç sorgulaması yapılıyorsa o gün sürücünün radar sorgulamasının da yapılması lazım.
    Cevapla
  • zülfikar şen 9 yıl önce Şikayet Et
    trafik cezası trafiği tehlikeye atan davranışlara ve trafiğin yoğunlaşmasına sebep veren hareketlere verilmeli. emniyet kemeri takmamış adam kime ne? orada polis eğer o bir kişiyi çok düşünüyorsa metrobüste yüzlerce kişi kelle koltukta gidiyor ona çözüm bulsun. U dönüş yapılmaz levhasına uymamış. herhangi bir engel yoksa tehlike yoksa u dönüşünün kimseye zararı yoksa zaten o levhanın oraya konulması yanlış. polis orada sotaya yatmış bunları yakalamak peşinde. bunun için okumaya bile gerek yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!