Azerbaycan ve Türkiye'den müthiş dev tatbikat

Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri 'TURAZ Şahini-2015' isimli tatbikat yaptı.

Azerbaycan ve Türkiye'den müthiş dev tatbikat
Azerbaycan ve Türkiye'den müthiş dev tatbikat
GİRİŞ 31.03.2015 21:41 GÜNCELLEME 01.04.2015 05:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri unsurlarının katıldığı 'TURAZ Şahini-2015' tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Ramiz Tahirov’un katılımıyla Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. İlk olarak Üs Komutanlığı’nda tatbikatla ilgili brifing alan komutanlar daha sonra Türk ve Azeri uçakların hazırlanan senaryolar eşliğinde uçuşlarını ve atışlarını izledi.

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı Ereğli karayolu üzerinde bulunan atış poligonunda gerçekleştirilen Türk ve Azeri hava kuvvetleri unsurlarının katıldığı tatbikatta ilk olarak F-16 ve F-4 uçaklarından MK 82 genel maksat bombası ve top atışları yapıldı. Ardından da uçaklar bombadan kaçış manevraları gerçekleştirdi. Tatbikatın son bölümün de Muharebe Arama Kurtarma Ekipleri helikopterler eşliğinde düşman sahasında kalan bir askerleri kurtardı.

Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri unsurlarının katıldığı TURAZ Şahini-2015 tatbikatı 2 Mart tarihinde başladı ve yaklaşık bir ay sürdü. Tatbikata Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nden 6 uçak, 4 helikopter ve 104 personel iştirak etti. Türkiye’den ise 6 uçak ve 7 helikopter olmak üzere 11 hava unsuru katıldı. Tatbikatla ilgili bilgi veren Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Filo Komutanı Yarbay Hasan Saffet Çeliker, tatbikatta hem akademik eğitimler verildiğini hem de uluslararası tatbikat usullerine göre icra edildiğini söyledi.

YORUMLAR 7
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil soğan yaz sebzesi sen lüks yaşamak için yeşil soğan yiyon her şey zamanında güzel
    Cevapla
  • Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel yapı ve diş mihraklar caltasin dünya lideriyiz
    Cevapla
  • aydininsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne yeşil sıvanmış gören de temel besin maddesi sanis valla ekmek kaç yildir 1 lira ben unuttum.kisin ortasında milllet domates salatalik yiyo pahalı diyor.ben karadeniz deyim burada fiyat kar normal.abartmayin
    Cevapla
  • rahmi 9 yıl önce Şikayet Et
    cezaları idamdır bu teröristlerin,, devlet tarafından kodese atılarak besili hayvan gibi beslemek olamaz
    Cevapla
  • dumrul 9 yıl önce Şikayet Et
    turancılığa ilk adım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı
Trabzonspor'dan Başakşehir'e Avrupa için vize yok