Almanya'dan geri adım! Zeybekçi konuştu

Almanya'da Türk bakanların konuşacağı etkinliklerin iptal edilmesinin Ankara-Berlin ilişkilerinde yarattığı gerilimin ardından ilk kez Bakan Zeybekci bu ülkede konuşma yaptı.

GİRİŞ 06.03.2017 09:13 GÜNCELLEME 06.03.2017 09:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Köln'de AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Almanya'da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada AK Partimizin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezinin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz" dedi. Söz konusu etkinlik daha önce iki kez iptal edilmişti.

GERİLİM SONRASI İLK KONUŞMA

Almaya'da Türk seçmenlerle buluşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da referandum da oylanacak olan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini" anlattı. Bakan Zeybekci, Almanya ziyaretinde, önce Leverkusen kentinde Denizlili Sanatçı Özay Gönlüm'ün anıldığı bir toplantıya katıldı. Leverkusen'deki etkinlikte beklendiği gibi, herhangi bir konuşma yapmayan Zeybekci, daha sonra Köln'de Senats-Sall adlı salonda seçmenlere seslendi.

'BİZ DOST EVİNE GELDİK'

Toplantı için daha önce Köln ve Frechen kentlerinde bulunan salonlarda iptal sorunları yaşanmış ve konu Türkiye ile Almanya arasında gerginliğe neden olmuştu. Konuşmasının başında bu konuya değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'yı ironiyle karışık şekilde eleştirdi. Zeybekçi şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada tabii Ak Partimizin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz. Yaklaşık bir milyon seçmenimizin olduğu ve her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşlarımızla buluşmak gibi bir hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı her misafir eden ülkenin kullandırmak gibi bir görevi vardır. Onun için ben, bu hakkı kullandırmak için gösterdikleri gayretten dolayı Almanya'ya, Almanya Hükümetine, Federal Hükümete teşekkür ediyorum. Biz her şeye Yunusça yaklaşacağız. Yunus Emre öyle diyor: 'Biz gelmedik davi (kavga) için/Bizim işimiz sevi için/Dostun evi gönüllerdir/Biz gönüller yapmaya geldik.' Biz dost evine geldik, dost evindeyiz ve sevdiklerimizle, kardeşlerimizle beraberiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Heyecanlanmayın yorumcu arkadaşlar.' Dost'derken diplomasi dili böyle bir şey.
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    dostmu? görünürde tam tersi.
    Cevapla
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    ne dostu ya ne dostu almanya ab abd Hollanda Belçika kısaca Hristiyan birliği Müslümana dost olmaz olmaz
    Cevapla
  • werty 7 yıl önce Şikayet Et
    almanyadan dost olmaz hcbirzaman olmamistir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti