İstanbul oraya aktı: Yenikapı'ya Ordu çıkarması!

Bu yıl 7.si düzenlenen Tanıtım Günleri, Orduluları Yenikapı'da buluşturdu. Etkinliğe halk ve siyasiler büyük ilgi gösterirken, yerel tatların sunulduğu alanlara da yoğun ilgi vardı

İstanbul oraya aktı: Yenikapı'ya Ordu çıkarması!
İstanbul oraya aktı: Yenikapı'ya Ordu çıkarması!
GİRİŞ 16.10.2017 10:56 GÜNCELLEME 16.10.2017 14:04

Ordu Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘7. Ordu Tanıtım Günleri’ Yenikapı sahil etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 İlçe Belediyesi ve birçok işletmenin yer aldığı tanıtım günlerinde gurbetteki Ordulular sıla hasretini giderdi. Etkinliğe İstanbul halkının ve siyasetçilerin yoğun katılımı vardı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Dervişoğlu etkinliğe katılan misafirlerle yakından ilgilendi. 

Kültür Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ak Parti'nin Ordulu İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun bir önceki valisi olan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve aslen Ordu Mesudiye’li olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Temel Başalan etkinliğe katılan isimlerden bazılarıydı.

ETKİNLİKTEN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Sanat, siyaset, bürokrasi, spor ve medya dünyasındaki Ordulu önemli isimler de 7. Ordu Tanıtım Günleri'ne büyük ilgi gösterdi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu da etkinlik alanında bulunan isimlerden biriydi. 

Ordu, TÜİK rakamlarına göre İstanbul'da en kalabalık ikinci göçmen şehir. Bu yüzden Ordu adına yapılan her türlü organizasyon İstanbul'da rağbet buluyor.

Standlar içinde yağcıların yoğurtçuların ve balcıların hakimiyeti açıktı. Ordunun serin yaylalarında yapılan tulum peynirleri adeta kapışıldı. Şeker fasulye Ordu yaylalarında başka oluyor, onu hem kiloyla sattılar, hem de pişirip pilavla sundular.

ETKİNLİKTEN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Fındık, ceviz, pestil, misafirlerin ağızlarını tatlandırdı. Elma ezmesi, kuşburnu, aluç, ahlat, marmelatlan özlenildiği kadar vardı. Lahana çorbası, Laz böreği, mıhlama, mısır ekmeği birer Karadeniz klasiği ancak Ordu denince akla üzerine tereyağı parçaları bırakılmış kıymalı pide gelir ki bol bol yendi, uğruna sıralar beklendi.

Ordu'nun ilçelerinin peynirleri, ünlü turşuları ve en az o kadar ünlü cevizli helvası da tezgâhlarda yerini aldı.

Karadenizlilerin ahşaba olan muhabbetleri malum, taa çocukluklarında yaptıkları arabaları hâlâ unutamıyorlar. Yeni nesil bunlara ne der bilmiyoruz ama babalarını heyecanlandırıyor.

ETKİNLİKTEN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Ordu Tanıtım Günleri'nde İlginç Pankartlar: 'Deydaa'

İstanbul Yenikapı sahil etkinlik alanında düzenlenen ‘7. Ordu Tanıtım Günleri’ne Orduca duyurular damga vurdu.

Yenikapı’daki etkinlik alanına gelen vatandaşları yöresel şive ile yazılan pankartlar karşıladı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kendisine has özelliği olan şivesinden biraz farklılık gösteren Ordu şivesiyle yazılmış ‘az ötede’, ‘aurdan gidilii’, ‘deydaa’ yazılı pankartlar etkinlik alanına gelen vatandaşları hem güldürdü hem de çocukluk hatıralarının canlanmasını sağladı.

ETKİNLİKTEN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'