Jet Fadıl, yine yırttı!

Fadıl Akgündüz bugün yine hakim karşısına çıktı ancak raporların bilirkişiler tarafından tamamlanmaması nedeniyle tutuklanmadı.

Jet Fadıl, yine yırttı!
Jet Fadıl, yine yırttı!
GİRİŞ 15.02.2018 17:00 GÜNCELLEME 15.02.2018 17:21
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Jet Fadıl lakaplı iş adamı Fadıl Akgündüz, Akgündüz’ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut’un Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya dava kapsamında yaklaşık 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz ile bazı mağdurlar katıldı.

 

"YENİ YATIRIMCILAR İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Fadıl Akgündüz, nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılandığı davada “Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz. Tek bir yatırımcıyla şuanda proje olmuyor. 50-100 yatırımcıyla ikna etmeye çalışıyoruz. Ortada bir eser var. Bu yok hükmünde sayılamaz.” dedi.

Duruşma salonunda bulunan mağdurlar bu sözler üzerine ‘Dolandıracağı yeni kişiler arıyor’ derken mahkeme raporlarını hazırlamayan bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANMADI

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyada herhangi bir yeni durumun ortaya çıkmadığı gerekçesiyle Fadıl Akgündüz’ün tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi.

AKGÜNDÜZ'ÜN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Daha sonra söz alan müşteki avukatları da sanık Fadıl Akgündüz’ün tahliye olduktan sonra projeyi tamamlayacağı yönünde mahkeme huzurunda söz verdiğini ancak, müştekilerin mağduriyetlerinin giderilmediğini belirterek Akgündüz’ün yeniden tutuklanmasını talep etti.

RAPOR HAZIRLAMAYAN BİLİRKİŞİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyada herhangi bir yeni durumun ortaya çıkmadığı gerekçesiyle Fadıl Akgündüz’ün tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi.

Bayrampaşa Caprice Gold projesinin gerçek bedelinin ortaya çıkarılması için belirlenen 2 bilirkişinin görevlerini yerine getirmeyerek rapor almadıkları gerekçesiyle bu bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme dosyaya yeni bilirkişi atanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

JET FADIL MAĞDURLARI ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmanın başlamasından önce, Jet Fadıl mağdurlarından oluşan bir grup adliye binasının karşısındaki meydanda bir araya geldi. Burada açtıkları pankartlar ve dövizlerle mağduriyetlerine dikkat çeken grup sloganlar atarak Fadıl Akgündüz’e tepki gösterdi.

Kalabalık adına yapılan açıklamada “Yıllardır bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Ve bir türlü bir sonuca ulaşamıyoruz. Çoluk çocuk dışarıda rezil oluyoruz. Yıllardır sürüyor bu. Çekirdek kadar yol alamıyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Halen daha devasa reklamlar yayınlıyor. Bizim yatırdığımız paralarla. Para yok deniliyor, para var.” denildi.

İDDİANAMEDEN

Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında, ’Caprice Gold’ ve Maldivler’de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz’ün 698 yıldan 2 Bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını isteniyor.

Akgündüz’ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor. İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler’de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatılmıştı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler’deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 45
  • ihtiyar Deli kanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ne Fadıl mış be
    Cevapla
  • Metin Sağlam 6 yıl önce Şikayet Et
    Millet yüksek kelepirli kazançları hayal ettikçe bu tür sahtekarlara aldanmaya devam ederler.
    Cevapla
  • Aynı Fadıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında hangi siyasiler varsa onlara gesap sorulsun
    Cevapla
  • NurYolu 6 yıl önce Şikayet Et
    iki dilim baklava çalan çocuğa 14 yıl hapis veren hakim hangi kanuna dayandıydı da bu hakim ülkeyi hortumlayanı jet fadıl ı bilirkişi raporu yetersiz diye tutuklayamadı ? vay ülkem vay herşeyi Reismi yapacak
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Başta vergi kaçakcılıkda,dolandırıcılıkda,rüşvette,rantda vb.tavan yapmış ülkeler arasandayız.Bunun sebeblerinden biri de suçluların caydırıcı yada hiç ceza almaması değilmi?Bu ülke yakında duvara toslar,bir de en iyi İslam bizde diye hava atanlar var ama medeni ülkeler bu konuda nerdeler hiç haberleri yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti