Türk Lirası'na fotoğrafı basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ hayatını kaybetti

Türk lirasına fotoğrafı basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ 88 yaşında İzmir'de hayatını kaybetti. Etnolog olan Sabiha Tansuğ, hayatını Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmaya adamıştı.

Türk Lirası'na fotoğrafı basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ hayatını kaybetti
Türk Lirası'na fotoğrafı basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ hayatını kaybetti
GİRİŞ 26.01.2023 14:40 GÜNCELLEME 26.01.2023 16:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet tarihinde paraya fotoğrafı basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ, 88 yaşında İzmir'de hayatını kaybetti.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Tansuğ, Bademler Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine ailesi ve sevenleri katıldı.

Tansuğ, hayatını dünyanın dört bir yanında Anadolu kültürünü tanıtmaya adamış, birçok ülkede sergiler düzenlemişti. 

Tansuğ'un sahip olduğu, Anadolu kültürünü anlatan koleksiyonu Haziran'da İzmir Bademler Köyü'nde açılacak müzede sergilenecek.

SABİHA TANSUĞ KİMDİR?

Etnolog ve koleksiyoner Sabiha Tansuğ, 1935 yılında Yunanistan'da doğdu. Ailesiyle birlikte İzmir Akhisar'a geldi.

Annesinin diktiği Eğribaş gelin başlığını çok sevdi ve gelin başlıklarının peşine düştü. Anadolu'yu karış karış dolaştı, gelenekleri öğrendi. Kadın başlıklarını topladı ve İstanbul'da sergi açtı.

KAYNAK: NTV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • deli misin?divane 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömür tamam olup defter dürülür,sırat köprüsü ve mizan kurulur,HAKK'IN dergahına kullar derilir,buyruğu tutulur ferman eğlenmez.AZİZ MAHMUD HÜDAYİ HAZRETLERİ
    Cevapla
  • ADEM AKYOL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende dedim kim bu. Meğer o da yunan mış . Zaten Türk olsa Türk Lirasını üstüne koymazlardı. O sebepten bir türlü değer kazanamıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    etnolog: aralarında dil, kültür ve töre birliği bulunan, soy ve boy yönünden de birbirine bağlı insan topluluklarını araştıran bilim dalı.
    Cevapla
  • Misafir-x 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden, tanıyıp tanımadan konuşmayın, Herkes kendi ameliyle gider bize de hüsn-i zan etmek düşer. Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kültürünü seven öğrenmek için çaba harcamış ve cebinden para ödeyerek kolleksiyon yapıp türkmen kültürünü tanıtmış bu büyük türk hanımefendisine Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin. Bir kültür hamisi ve elçisini kaybettik milletimizin başı sağ olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den