Parçalı ay tutulmasının en eğlenceli halleri Van’da gerçekleşti.

Ay’ın bakır renginde göründüğü parçalı ay tutulmasını çekmek isteyen doğa fotoğrafçıları Van’da eğlenceleri anlar yaşattı.

Parçalı ay tutulmasının en eğlenceli halleri Van’da gerçekleşti.
Parçalı ay tutulmasının en eğlenceli halleri Van’da gerçekleşti.
GİRİŞ 08.05.2023 14:59 GÜNCELLEME 08.05.2023 14:59

2023 yılın ilk parçalı Ay tutulması Van semalarında gerçekleşti. Görsel şölen oluşturan heyecan verici gökyüzü olaylarından biri olan parçalı Ay tutulması, kartpostallarda yer alacak görüntüler getirdi.

VAN’DA PARÇALI AY TUTULMASI

Dünyadan 382 bin kilometre uzaklıkta olan Ay, Van semalarında müthiş görüntüler oluşturdu. Van'ın merkez Edremit ilçesinde ışığın az olduğu kırsal bölgede tutulmayı bekleyen doğa fotoğrafçısı Reşit Öner, ekip arkadaşlarının yardımıyla Ay’a yansıttığı siluetlerle akılda kalıcı manzaralara imza attı.

Peri ve cadı gibi karakterleri Ay’ın siluetine yansıtarak adeta gölge oyunlarını hatırlattılar. Gökyüzünde gözlemlenen bu parçalı ay tutulması, gökyüzü meraklılarına eşsiz bir hatıra bıraktı.

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR?

Dünya’nın Ay ile Güneş arasındaki bir noktada bulunma sonucu, Ay’ın Dünya’nın gölge konisi içinde kalması ile oluşuyor. Fakat, Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya’nın tam gölge konisine dahil olamayabiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulmaya da "Parçalı Ay tutulması olarak adlandırılıyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı