İHH 3 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırdı

İHH, vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH ayrıca bağışçıların destekleriyle 10 ülkedeki 34 bin 117 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye etti

İHH 3 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırdı
İHH 3 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırdı
GİRİŞ 02.07.2023 11:34 GÜNCELLEME 02.07.2023 11:34

İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. İHH, vekaletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinde İHH’ya bağlı olarak faaliyet gösteren insani yardım dernekleri tarafından da bin 900 hisselik kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

600 BİN 424 AİLEYE PAY DAĞITILDI

İHH tarafından, 600 bin 424 aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 3 milyona yakın kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

İHH, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında toplamda 65 bin 775 hisse kurbanı 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmıştı.

TÜRKİYE’DE DE DAĞITIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İHH, başta deprem bölgelerinde olmak üzere Türkiye’de 6 bin 672 hisselik kurban kesti ve ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan toplamda 250 bine yakın kişi istifade etti. Vakıf ayrıca, Türkiye’de 12 bin 564 çocuğa da bayramlık kıyafet hediye etti.

34 BİN ÇOCUK BAYRAMLIKLARLA SEVİNDİ

İHH, Türkiye’deki bayramlık dağıtımlarının yanında 9 ülkede daha yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar ulaştırdı. Yurt içindeki dağıtımlar ile birlikte toplam dağıtılan bayramlık sayısı 34 bin 312 oldu.

İHH 48 ÜLKEDE KURBAN KESTİ

Bulundukları kıta ve bölgelere göre, İHH’nın kurban kestiği ülkeler şu şekilde:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

Afrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

Balkanlar ve Avrupa: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım).

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!