Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği’nden 'Kudüs için Pedalla' etkinliği

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 13. yılı dolayısıyla 'Kudüs için Pedalla' etkinliği düzenledi.

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği’nden 'Kudüs için Pedalla' etkinliği
Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği’nden 'Kudüs için Pedalla' etkinliği
GİRİŞ 07.08.2023 14:41 GÜNCELLEME 07.08.2023 14:41

İşgalci İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 13. yılı münasebetiyle Mavi Marmara Derneği ve Genç İHH tarafından "Kudüs için Pedalla" etkinliği düzenledi. Çok sayıda bisikletlinin katıldığı etkinlik, Mavi Marmara Gemisi’nin 13 yıl önce yola çıktığı Sarayburnu Limanı'ndan başladı.

ŞEHİTLERİN KABRİ BAŞINDA KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Katılımcılar, bisikletleriyle Edirnekapı Mezarlığı'na giderek Mavi Marmara gemisinde işgalci İsrail askerlerince düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın kabri başında Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu.

Katılımcılar daha sonra Filistin'in Eyüp Sultan’da bulunan İstanbul Başkonsolosluğu'na ulaştı.

“FİLİSTİN’E İNSANİ YARDIM KORİDORU AÇILMALI”

Konsolosluk önünde konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, şu an Gazze'de ve Cenin'de çok büyük bir insani kriz yaşandığını belirterek, "İşgalci İsrail burada masum insanları, sivilleri ve kadınları katlediyor. Gücümüz yettiğince gemilerimizle, araçlarımızla, motosikletlerimizle ve bisikletlerimizle her seferinde Mescidi Aksa için, Kudüs için yollarda olacağız." dedi.

Türkiye'ye ve Arap coğrafyasına seslenen Songür, Cenin'e ve Gazze'ye acilen yeni bir insani yardım koridoru açılması için çağrıda bulundu.
 
“BU ETKİNLİĞİ BİR GÜN İNŞALLAH MESCİD-İ AKSA’YA DOĞRU YAPACAĞIZ”

Etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise, İsrail'in, dünyanın sessizliği sebebiyle zulümlerine devam ettiğini belirterek, "Sessiz kalmayarak zulme karşı duran kardeşlerimize selam olsun." şeklinde konuştu.

Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Hanaa Aburamadan da etkinliğin Filistin'le Türkiye arasındaki güçlü ve sıcak ilişkileri gösterdiğini ifade etti. Aburamadan, "Allah'ın izniyle bu maratonu, bu yaptığınız etkinliği bir gün de Mescidi Aksa'ya doğru yapacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, katılımcıların konsolosluk girişine karanfil bırakması ile sona erdi.

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi