TDV’den 5 bin 200 yetim öğrenciye eğitim yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), “Unutursan Yetim Kalır” projesi çerçevesinde 22 ilde 5 bin 200 yetim öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitime destek paketleri ulaştırıyor.

TDV’den 5 bin 200 yetim öğrenciye eğitim yardımı
TDV’den 5 bin 200 yetim öğrenciye eğitim yardımı
GİRİŞ 10.09.2023 20:01 GÜNCELLEME 10.09.2023 20:01

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yetim öğrencilerin yaş ve eğitim gruplarına göre üç farklı set hazırlandığını kaydetti.

Resim önizlemesi

Turan, okul çağındaki yetim öğrencileri desteklemek için hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan eğitime destek paketlerinin vakfın kadın ve gençlik kolları görevli ve gönüllüleri aracılığıyla kapı kapı gezilerek ulaştırılmaya başlandığını söyledi. Turan, dağıtımda deprem bölgelerine öncelik verdiklerini vurguladı.

Resim önizlemesi

'TÜM İHTİYAÇLAR BU SETİN İÇİNDE'

Yetimlere her anlamda destek olmaya çalıştıklarını belirten Turan, “Rabbimizin emaneti yetimlerimize kol kanat gerip onları geleceğe hazırlayabilmek, eğitim-öğretim döneminde eksiklerini giderebilmek için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseye giden yetim öğrencilerimiz için hayırseverlerimizin destekleriyle üç farklı eğitime destek seti hazırladık. Öğrencimizin neye ihtiyacı varsa bu setin içerisinde mevcut. Yetimlerimizin evini ziyaret ederek, hazırlanan setlerin dağıtımını vakfımızın görevli ve gönüllüleriyle yapıyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YETİMLER DE UNUTULMAYACAK

Turan, deprem bölgelerinin de içerisinde bulunduğu 22 ilde vakfın himayesindeki yetimler ve kardeşlerinden oluşan toplam 5 bin 200 öğrencinin bu projeden faydalanacağını aktardı. Turan,

Resim önizlemesi

“Rabbimizin bizlere emaneti olan yetimlerin eğitim hayatına ayrı bir ehemmiyet vermekteyiz. Yarım asra yakın süredir iyilik yolunda yürüyüşünü sürdüren Vakfımız, yetimlere sahip çıkmak, yaralarını sarmak, onların eğitim hayatında da ihtiyaçlarını giderebilmek ve geleceklerine umut olabilmek için çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Turan, yetim öğrencilere eğitim hayatında destek vermek isteyen hayırseverlerin “YETİM” yazıp 5601’e kısa mesaj göndererek 25 TL destek verebileceğini ya da bagis.tdv.org adresinden çevrimiçi bağış yapabileceğini söyledi.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı