MARUF, İstanbul Kongre Merkezi'nde başlıyor!

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzenlediği Marmara Urban Forum’un (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF) üçüncüsü 4-7 Ekim 2023’te İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

MARUF, İstanbul Kongre Merkezi'nde başlıyor!
MARUF, İstanbul Kongre Merkezi'nde başlıyor!
GİRİŞ 03.10.2023 16:20 GÜNCELLEME 03.10.2023 16:20

MARUF23'ün ana teması “Dayanıklılık ve Ötesi” ile herkes için sürdürülebilir, kaliteli bir yaşamın temel gereklilikleri kentler özelinde sorgulanacak. Forumda yönetişim, çevre yönetimi, konut hakkı, göç ve uyum, kamusal mekân, afet ve risk yönetimi, sosyal kapsayıcılık, altyapı, ulaşım ve hareketlilik, yerel kalkınma, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm gibi temalar alanın uzmanları, belediye başkanları, uygulamacılar ve kentin diğer paydaşları tarafından tartışılacak.

Bunun yanında dört gün boyunca paneller, söyleşiler, İstanbul içinde rehberli turlar, sergiler, kent sineması kapsamında film gösterimleri ve kent kütüphanesi gibi etkinlikler düzenlenecek.

4 Ekim’de düzenlenecek açılış oturumunda konuşmacılar yerel kalkınmanın, kentsel liderliğin, uluslararası dayanışma ve iş birliklerinin önemini aktararak dayanıklı kentler oluşturma konusundaki tartışmalara katkıda bulunacak.

Oturumun konuşmacıları arasında Marmara Belediyeler Birliği & Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Kentsel Dönüşüm Danışmanı ve Viyana Eski Başkan Yardımcısı Maria Vassilakou, UN-Habitat Küresel Çözümler Bölümü Direktörü Rafael Tuts, Sindelfingen Belediyesi Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yerel Yönetimler Odası Başkanı Bernd Vöhringer bulunuyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak