Telefon dolandırıcısı 3 milyon 450 bin lira ile yakalandı

Üsküdar'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp "Kimlik bilgileriniz terör eyleminde kullanılmış" yalanıyla kandırdıkları iş adamından 3 milyon 450 bin lira alan dolandırıcı yakalandı.

GİRİŞ 06.10.2023 11:25 GÜNCELLEME 06.10.2023 11:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Üsküdar'da 28 Eylül'de meydana gelen olayda, 71 yaşındaki İ.T.'yi arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan bir kişi, "Kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılmış. Soruşturma tamamlana kadar tüm paranızı bize emanet vereceksiniz. Daha sonra size iade edeceğiz" dedi. Kendisine söylenen yalana inanan İ.T. 40 bin dolar parayı bir poşete koyarak şüphelilere teslim etti.

TÜM PARASINI İSTEDİLER

Parayı teslim etmesinin ardından telefon beklemeye başlayan İ.T.'ye, 4 Ekim'de bir telefon daha geldi. Bu kez şüpheliler operasyonun henüz bitmediğini, bu nedenle geri kalan tüm parasını da kendilerini vermesi gerektiğini yoksa cezaevine gireceğini İ.T.'ye söyledi. 

İ.T. bu yalana da inanarak tüm parasını bir poşete koyarak kapısına gelen şüpheliye teslim etti.

ŞÜPHELİ PARAYLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra dolandırılmış olabileceğini düşünen İ.T. polisi arayarak yardım istedi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları çalışmada İ.T.'den parayı alan kişinin peşine düştü. Polis kısa süre içinde parayla birlikte yolda yürüyen şüpheli Ahmet G.'yi gözaltına aldı. Şüpheliyle birlikte ele geçirilen toplam 3 milyon 450 bin lira para emekli işadamı İ.T.'ye teslim edildi. Poliste işlemleri tamamlanan 25 yaşındaki Ahmet G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • oy gidi 6 ay önce Şikayet Et
    adamın ssk varsa adamı işinden etmeyin işsiz kalacak zavallı
    Cevapla
  • osmanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Yağv adamı niye işinden gücünden ediyorsunuz Al ifadesini adli kontrol şartıyla işe kaldığı yerden devam
    Cevapla
  • meyyid 6 ay önce Şikayet Et
    benide aradılar.sakın ben inanmam demeyin.bende inanmam diyordum ama insanın boş zamanına veya kafası bulanık bir zamanına denk geldimi gidersiniz.ama bunlar sadece dürüst insanlarda bu yöntem işe yarıyor.3 kağıtçı veya Allah korksuu olmayan kişiler rahat bu işlerde.tınlamıyorlar çünkü.çok şükür bende çabuk uyandım küfür ettim aramadılar.polisi aradım ama onlarda pek ilgilenmedi.
    Cevapla
  • cem 6 ay önce Şikayet Et
    sanki polise ifade vermeye gitmek çok basit.karakolda akşam yaparsın.sonuç yine sıfır.devlet kamu davası açsa ya neden vatandaşa çile çektiriyor.bu yüzden kimse bulaşmıyor işte.
    Cevapla
  • No Name 6 ay önce Şikayet Et
    Adamdan şikayetçiyim deyip ifade vermeye karakola gideceksin. Sen Şikayetçi olmadınmı , Polis Jandarmadan kanunen bir şey yapamaz ki
    Cevapla
  • Cennet Ülke 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yüzyılı'nın saygıdeğer dolandırıcısı, akşama sabaha serbest bırakılır inşsAllah...
    Cevapla
  • Öğrenci 6 ay önce Şikayet Et
    acaba fakir birinin cüzi bir parası alınırsa hırsızlık para miktarına göre mi değerlendiriliyor yoksa suça göre mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...