İnşaat kazısında bulundu! Bakanlık izniyle çıkartılabilecek...

Yalova'nın Termal ilçesindeki bir inşaat kazısında Roma dönemine ait olduğu düşünülen küp mezar bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınacak izinle mezarın yarın bulunduğu yerden çıkartılacağı belirtildi.

İnşaat kazısında bulundu! Bakanlık izniyle çıkartılabilecek...
İnşaat kazısında bulundu! Bakanlık izniyle çıkartılabilecek...
GİRİŞ 26.10.2023 17:23 GÜNCELLEME 26.10.2023 17:23

Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy Köyü Çukuçayır mevkisinde özel bir şirket tarafından yapılan villa inşaatı kazısında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen 1 adet küp mezar bulundu.

BAKANLIKTAN İZİN ALINACAK

İhbarla bölgeye Termal İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sevk edildi. Jandarma ekipleri, mezarın bulunduğu alanda emniyet tedbirleri aldı. İl Müze Müdürlüğü'nce, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınacak izin ile mezarın yarın bulunduğu yerden çıkartılacağı belirtildi. 

KAYNAK: DHA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti