TikTok'ta müstehcen yayına istenen ceza belli oldu!

Sosyal medya hesabından para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayın açan şüpheli Gül Hatun ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 'Laz kızı' ismiyle tanınan Hatun hakkında 'müstehcenlik' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

GİRİŞ 20.12.2023 10:11 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'Tiktok' isimli sosyal medya platformu üzerinden 'lazkızı34' kullanıcı adıyla yayınlar yaptığı, bu yayın içeriğinde müstehcen yayınlara yer verdiği kaydedildi. Şüpheli Gül Hatun'un yayında 160 bin lira kazandığını söylediği ancak olayın duyulmasının ardından sosyal medya hesaplarını kapattığı ve soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

“GÜZEL BİR ŞEY VAR. ONU DA GİYECEĞİM. BİR KERE DAHA HEDİYE ATIN"

İddianamede şüpheli Gül Hatun'un savunmasına da yer verildi. Gül Hatun savunmasında bir süredir çalışmadığı, Tiktok'da yayın açtığı ve takipçilerinin hediyeler gönderdiğini, bu hediyelerin kendi hesabına nakit olarak aktardığını söyledi. Gül Hatun savunmasının devamında dosyada bulunan görüntülerin Ocak ayında yayınlandığını, yayında “Güzel bir şey var. Onu da giyeceğim. Bir kere daha hediye atın" diyerek takipçilerinden para talep ettiği, yayında özel bölgelerini açtığını ve bunu para kazanmak için yaptığını ifade etti. Gül Hatun Tiktok'dan 30 bin lira kazandığını ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediğini de belirtti.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede müstehcen içerikli görüntülerin herkese açık olan bir platform üzerinden çocukların da serbestçe girip görebileceği şekilde alenen paylaşıldığı değerlendirilerek üzerine atılı suçu işlediği belirtildi. Şüpheli Gül Hatun hakkında 'müstehcenlik' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

Tiktok'da paylaşılan görüntüler sonrasında ekipler harekete geçti. Yapılan araştırmalarda görüntülerdeki kişinin Gül Hatun olduğu tespit edildi. Gül Hatun 26 Kasım'da Kartal'daki evinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    kirli insan aklı ile yapılan kanunlar ve dayatılan ezberletilmis hükümler .kimse kusura bakmasın minare kılıfina uygun yapılır .beşer kadar nankör bir yaratık yoktur Allah'a şirk koşup kanunlarını reddedip keyfine göre yaşarsan çıkarına gelirse Allah gelmesse yallah evet .boşver herkes layıkıyla hakkını verecek tüm yaptıklarının hesabını yüceler yücesi Rabbe verecektir ..
    Cevapla
  • Turk 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar kendimi pazarlar iken niye kapalı nr yapıyor yüzsüzler normal de bunlar açık yari çıplak aynı şeyi hırsız karılarda yapıyor hırsızlık vurgun yapıyor kapalı gibi anma gerçek hayatda açık bunları idam edin gitsin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Zina suç olmaktan çıkarsa bu iş çığırından çıkar.
    Cevapla
  • Hidocan 4 ay önce Şikayet Et
    peki sözde sanatcilar onlara serbestmi ?! Gülşen Alyena tilki, zeynep bastirdi vs vs
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü