TGRT Starbucks provokasyonunu affetmedi! Sunucu Meltem Günay ve yönetmen kovuldu

Canlı yayında haber sunduğu sırada masasında Starbucks bardağı bulunan TGRT Haber spikeri Meltem Günay ve yönetmenin işine son verildi. Kanal yaptığı açıklamada, sunucu ve yönetmene ateş püskürdü.

GİRİŞ 24.12.2023 21:49 GÜNCELLEME 24.12.2023 23:20
Bu Habere 318 Yorum Yapılmış

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde korkunç bir soykırım gerçekleştiren işgalci İsrail'e büyük destek veren ABD merkezli kahve zinciri Starbucks'ın karton bardağıyla canlı yayına çıkarak tepki çeken TGRT Haber spikeri Meltem Günay ile yönetmenin işine son verildi.

İSRAİL'E DESTEK VEREN STARBUCKS'IN KARTON BARDAĞINI ÖNÜNE KOYDU

Hafta sonu haberlerini sunan TGRT Haber spikeri Meltem Günay'ın masasına koyduğu Starbucks'ın karton bardağı tepkileri de beraberinde getirdi. Olayın dikkatsizlik mi yoksa bilerek mi yapıldığı merak edilirken, TGRT Haber'den açıklama geldi.

KANALDAN SERT AÇIKLAMA: SUNUCU VE YÖNETMENİN EYLEMİNİ KINIYORUZ

Meltem Günay ve yönetmenin işine son verildiğini belirten kanal ikiliye ateş püskürdü. İşte o açıklama:

"TGRT Haber TV'nin 24.12.2023 tarihli haber yayınında spikerlik yapan Meltem Günay'ın önünde Starbucks'a ait bir fincan ile haber sunduğu görülmüştür.

Kurumumuzun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV'de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapması kesinlikle yasaktır. Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir.

Kurumumuz Gazze konusunda Türk halkının taşıdığı hassasiyetleri bilen ve sonuna kadar savunan bir anlayışa sahiptir. Buna aykırı bir eylemin, yayının tasvip edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Bizlerde iş akdine son verilen sunucu ve yönetmenin bu eylemini asla tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu nedenle de iş akitlerine son verilmiştir. Kurumumuz bundan sonra da Gazze ve Türk halkının yanında olmaya ve hassasiyetlerine sahip çıkmaya sonuna kadar devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. TGRT Haber TV A.Ş."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 318
  • İsmail Yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    TGRT'de sıkıntı Olduğu belliydi zaten artık bu işlere dikkat edilmeli haberleri hazırlayan ve sunan insanların dürüst ve güvenilir olmaları çok önemli
    Cevapla
  • Nusret 4 ay önce Şikayet Et
    Mevzu spikerin yaptığı eylem konuyu dağıtmayın
    Cevapla
  • Mohammed 4 ay önce Şikayet Et
    Tgrt bana güven vermiyor. Yeşim Salkım, Ekrem Açıkalın çoğu Sözcü yazarının programı vardı. Devamlı ekonomiyi eleştiriyorlardı. Seçim bittince sustular ama zihniyetleri açığa çıktı bence.
    Cevapla
  • yayın yönetmeni 4 ay önce Şikayet Et
    bu skiper sonrasında hangi kanala geçeceğine dikkat edin, hangi kanalların kucak açacağına iyi bakın.
    Cevapla
  • E ogretmen 4 ay önce Şikayet Et
    Tgrt sanki çok samimi bunlar her telden çalarlar en güvenilmez gruptur onların verdiği haberlere de kat'iyen güvenilmez yalanda çamura yatıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!