Tarihi caminin levhasını çalıp 700 TL'ye sattılar

Bursa'da 573 yıllık Meydancık Camisi'nin kubbesindeki kurşun levhayı çalan 2 şüpheli ile 700 TL'ye satın alan hurdacı yakalandı. 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 23.01.2024 13:27 GÜNCELLEME 23.01.2024 14:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olay, 21 Ocak'ta saat 05.00 sıralarında Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi Alancık Caddesi'nde meydana geldi. Osmanlı İmparatorluğu'nun 7'nci padişahı Fatih Sultan Mehmed döneminde Kazazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından yaptırılan, 573 yıllık Meydancık Camisi'ne gelen 2 kişi, tırmandıkları kubbeden kurşun levha çalarak kaçtı. Caminin kubbesindeki kurşunların zarar gördüğünü fark eden mahalleli, durumu polis ekiplerine bildirdi. İncelemede, caminin kubbesindeki 1 adet kurşun tabakanın yerinde olmadığı, 3 tabakanın da zarar gördüğü belirlendi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

KURŞUN LEVHA HURDACIDA BULUNDU

1583-1913 tarihi arasında 7 kez onarım gören Meydancık Camisi'nin çevresinde bulunan çok sayıda güvenlik kamerasını saniye saniye izleyen ekipler, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Şüphelilerin kurşun levhayı Gaziakdemir Mahallesi 4. Güney Sokak'taki hurdacıya sattığını belirleyen ekipler, harekete geçti. Hurdacıya düzenlenen baskında kurşun levha bulunurken, iş yeri sahibi İ.A. (64) gözaltına alındı. Şüpheli İ.A. emniyetteki ifadesinde; kurşun levhayı 700 TL'ye satın aldığını itiraf ederken, şüphelileri tanımadığını belirtti. Polis merkezine götürülen kurşun levha da muhafaza altına alındı.

MARKETE GİRİNCE KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin Hocahasan Mahallesi'ndeki bir marketten sigara aldığını belirleyen ekipler, kimliklerini tespit ettikleri Ç.F. (18) ile Y.K. (32) isimli şüphelilerin Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi'nde yaşadığını belirledi. Evlerine düzenlenen baskınla yakalanan şüpheliler, gözaltına alındı. Hurdacı İ.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken; C.F. ile Y.K. adliyeye sevk edildi. Öte yandan hırsızlık anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerden birinin caminin kubbe kısmındaki levhayı söktüğü, caminin avlusunda bekleyen arkadaşına verdiği, taksiye binerek olay yerinden kaçan şüphelilerin, bir markete girerek sigara aldığı görüldü.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • haram -lokma 3 ay önce Şikayet Et
    bir üldeke o ülkeyi yöneten biri halka ait bir bahceden izinsiz bir elma koparsa halk oelma agacini kökünden söker alirmis devlet mali calanlarin beytül mal calanlarin hirsizlik edenlerin elini keseceksin ibreti alemn icin
    Cevapla
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    direk idam et bunlari hirsizlik olsa bile ufak suc degil idam bile verilecek suc makinesi olur ise
    Cevapla
  • aksaray 3 ay önce Şikayet Et
    ulan caminin kurşunlarını sökecek kadar aşağısınız. o kurşunları alan hurdacılarda onlardan aşağı. hiçmi allahtan korkmuyormusunuz camilere zarar vermeye.
    Cevapla
  • SABIRLI 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kadarına pes diyorum artık tabiki alıcılarda suçlu madem bu hadise örnek teşkiledebilir bazı tilkilere alarm sistemine endeksli hale gelebilir caydırıcı olabilir.Hurda alımı satımı yapan bireyler duyarlı tetikte olmalılar bu ve benzeri durumlarda.
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    Asıl suçlu bunları alan hurdacılar logar kapakların dan bariyelere kadar her şeyi çalıyorlar onlarda logar kapağı olduğunu bildiği halde alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!