Suudi Arabistan'dan 'Suriye' hazırlığı!

Suudi Arabistanlı diplomatların kısa bir süre içerisinde Suriye'nin başkenti Şam'a bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan'dan 'Suriye' hazırlığı!
Suudi Arabistan'dan 'Suriye' hazırlığı!
GİRİŞ 02.02.2024 06:58 GÜNCELLEME 02.02.2024 06:58

Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle normalleşme süreci hız kazanıyor.

Al Watan'ın aktardığı habere göre, Suudi Arabistan maslahatgüzarı Abdullah el-Haris ve diğer bazı diplomatlar Suudi konsolosluk hizmetlerini yeniden başlatmak üzere Cumartesi günü Şam'a gidecek.

Suudi gazetesine göre El Haris güven mektubunu Esed rejiminin dışişleri bakanına sunacak ve ekibiyle birlikte Suriye'nin başkentindeki bir otelde çalışmaya başlayacak. Şam'daki Suudi elçilik binasının restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından elçilik bu binaya geçecek.

Birleşik Arap Emirlikleri de 13 yıl sonra Suriye'ye ilk kez geçtiğimiz gün büyükelçi göndermişti.

BAE elçisi Hasan eş Şehi Salı günü Esed rejiminin dışişleri bakanına güven mektubunu sunarak göreve başlamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları