Bir ilçe bugün sandık başına gitti: Sebebi açıklandı

HATAY'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Uzunkavak Mahallesi, bugün gerçekleşen referandum ile Kumlu ilçesine bağlandı.

Bir ilçe bugün sandık başına gitti: Sebebi açıklandı
Bir ilçe bugün sandık başına gitti: Sebebi açıklandı
GİRİŞ 05.05.2024 20:23 GÜNCELLEME 05.05.2024 21:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Reyhanlı ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunkavak Mahallesi'ndeki vatandaşlar, kendilerine 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine geçmek için bugün sandık başına gitti. İlçe değişimi için gerçekleşen referandumda 1230 nüfuslu mahalleden 780 seçmen sandık başına gitti. Referandumdan çıkan 480 evet, 30 da hayır oyu ile Uzunkavak Mahallesi, Kumlu ilçesine bağlandı.

KUMLU BELEDİYESİ TEBRİK MESAJI YAYINLADI

Uzunkavak Mahallesi’nin referandum ile bağlandığı Kumlu Belediyesi, sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınladı. Belediye, yayınladığı mesajda, “Uzunkavak’ta referandum sonuçlandı. Bugün gerçekleşen oylama, 480 evet, 30 hayır ile sonuçlanarak ilçemize bağlanma konusunda evet diyen Uzunkavak Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Belediyemiz olarak yeni sorumluluk alanımıza en iyi şekilde hizmet ulaştıracağımızı temenni ediyoruz” denildi

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Aziz 1 hafta önce Şikayet Et
    Boş isler
    Cevapla
  • SİVASLI 1 hafta önce Şikayet Et
    3 km değil aralarından asi ırmağı geçiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var