Ege'de 5,1 şiddetinde deprem

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada 10.17'de merkezüssü Ege Denizi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depre iki ilde de hissedildi.

Ege'de 5,1 şiddetinde deprem
Ege'de 5,1 şiddetinde deprem
GİRİŞ 05.12.2011 10:31 GÜNCELLEME 05.12.2011 10:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre saat 10.17'de merkezüssü Ege Denizi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, Çanakkale ve İzmir çevresinde de hissedildi.

İzmir iki defa sallandı

İzmir, sabah saatlerinde iki defa sallandı. Ege Denizi, Dikili ilçesi açıklarındaki depremlerin ilki, saat 09.42'de, 14,4 kilometre derinlikte ve 3 büyüklüğünde, ikinci deprem ise 10.20'de meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, bu depremin büyüklüğünü kısa bir süre sonra açıklayacağını bildirdi. Deprem, vatandaşlarda kısa süreli tedirginliğe yol açtı.

Ege'de 2 saatte 13 deprem meydana geldi

Ege Denizi'nde saat 09.42'de başlayan depremlerin sayısı, saat 11.51'e kadar 13'e yükseldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre en küçüğü 2,4 ile 5,1 arasında değişen depremlerin merkez üssü Ege Denizi oldu. 3,2 ile 23.5 kilometre arasında değişen derinliklerde olması ise büyüklüğüne göre şiddetinin az hissedilmesini sağladı. Depremin en fazla hissedildiği illerin başında İzmir geldi. Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde hissedilirken açık denizden gelen sarsıntı, Karaburun'da çok hissedilmedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoy, "Depremi çok hissetmedik. Bunun sebebi, Karaburun'un kayalık bir zemine sahip olmasıdır. Ayrıca üç katlı ev yok denecek kadar azdır. Karaburun'da son deprem 1960'lı yıllarda olmuş ve ciddi bir kayıp yaşanmamıştır. Ayrıca afet çalışmalarımız da var, bir deprem anında yapılması gerekenler planlı bir şekilde hazırlandı." dedi.


KAYNAK: HABER7- CİHAN
YORUMLAR 3
  • YaŞaM_ 12 yıl önce Şikayet Et
    hayret. ben hiç bişey hissetmedim..
    Cevapla
  • huseyinuner 12 yıl önce Şikayet Et
    İZMİR hk. Buna tesadüf deyin,ister başka şey, geçen gün CHP İZMİR de, miting yapmıştı orada KCK yi Savunmuştu, ve bu KCK işinde Hükümeti suçlamıştı,ve DİRENECEGİZ demişti ..Kime neden ,nasıl DİRENECEK ,onlar daha direnmeden KCK yi savundugundan yer DİRENDİ galiba..Deprem yavaş yavaş Marmaraya geliyor TV lerdede ŞİKE işyle meşguller..Hesabta birilerini kurtaracaklar, ama yeraltından gelecek tehlikeyi görmüyorlar..
    Cevapla
  • formicarufa09 12 yıl önce Şikayet Et
    ben istanbuldayım. burada bile hissedildi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı