Ünlü tarihçi Ahmet Şimşirgil'den şoke eden iddia

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ünlü Tarih Yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i 'Yeni İstiklal Savaşı ve Gerçekler' konulu program kapsamında Ordulular ile buluşturdu.

Ünlü tarihçi Ahmet Şimşirgil'den şoke eden iddia
Ünlü tarihçi Ahmet Şimşirgil'den şoke eden iddia
GİRİŞ 04.04.2017 18:16 GÜNCELLEME 04.04.2017 18:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Prof. Dr. Şimşirgil, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar emperyalist güçlerin Anadolu toprakları üzerindeki bitmeyen oyunları ve tarihi arka planına dair değerlendirmelerde bulundu. 

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Şimşirgil, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ifadesinde de belirttiği gibi Cenab-ı Hak Erdoğan’a, milleti meydanlara davet etme imkanını verdi. Milletimiz, hizmet diyenlerin 36 yıldır kulluğu kime yaptığını, bunlara verdiği paraların kendi göğsüne kurşun olarak geri döndüğünü gördü; dinimize, bayrağımıza, ezanımıza ve vatanımıza ihaneti en acı bir biçimde yaşadı. Meclis binamız dahil devletimizin kalbi konumundaki müesseselerin bombaladığını dehşet dolu gözlerle izledi.

15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye’yi dörde beşe bölecekler, Doğu ve Güneydoğu'da PKK-PYD devleti kuracaklardı. İstanbul’un Vatikan gibi özel statüsü olacaktı. Bize de Konya ve etrafından 1-2 milyon nüfusluk bir devlet bırakacaklardı. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden siz deyin 5, ben diyeyim 15 milyon insanı öldüreceklerdi ancak Allah, bu hainlere fırsat vermedi.

Bu ihanete kayıtsız kalmayan necip milletimiz, liderinin daveti üzerine sadece bayrağını kaparak dilinde Allah nidalarıyla meydan ve sokaklara döküldü. Cenab-ı Hak, ülkemiz ve milletimizi belki tarihin en büyük fitne ve belasından, peşinden gelecek yabancı tasallutu ve işgalinden muhafaza eyledi. Ders çıkaran ve ibret alan milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmeyi nasip eylesin.” 

YORUMLAR 22
  • yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu tarihçi! 15 Temmuz'un arka planını bir de batılı siyasetbilimcilerden dinlesinler. Ezbere konuşarak, tribünlere oynayarak belki kendine bir hayrı olur ama memlekete hiçbir hayrı olmaz hatta zararı olur! Bunu evet oyu vermiş biri olarak söylüyorum.
    Cevapla
  • Recep t e 7 yıl önce Şikayet Et
    Görünen köy klavuz istemez adam dogru söylüyor darbe basarılı olsaydı hemen ertesi gün amerika ingiltere almanya askerlerini tepemizde görürdük darbeciler neye güvendi diyoruzya hep iste onlara güvendiler dıs gucler bunlara siz ele gecirin biz yetisiriz dediler yoksa o kadar askerle olmuyacagını hekes biliyor
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bundan böyle biline ki sadece bayrağımızı kapıp çıkmayacağız. Çok çok önemli bir husus var ki o da Devletimizden isteğimizdir vatan sevgisini İman'dan bilen bu uğurda seve seve canını feda edebilecek gerçek vatan sevdalılarına vatan fedailerine silah ve mühimmat verilmesi,silahlı eğitim verilmesi,bu kişilerin tespit edilmesi ve bir plan program çerçevesinde her an hazır tutulmaları gerekmektedir.
    Cevapla
  • allahuekber 7 yıl önce Şikayet Et
    coook suuuuuk rabbime allah var gam yok yeterki sabirli ve uyanik olalim zafer islamda biiznillha
    Cevapla
  • Boztepe52 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yasan biri olarak kisa ve öz eger yabancilar Hayirda israr ediyorsa bizim icin en önemli olani EVET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti