UMED'de dersler devam ediyor

UMED'de dersler ''Sosyal Medya Eğitimi'' ve ''İnternet Haberciliği'' ile devam etti.

UMED'de dersler devam ediyor
UMED'de dersler devam ediyor
GİRİŞ 06.03.2016 20:01 GÜNCELLEME 06.03.2016 20:01

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Medya Okulu eğitimleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın Müşaviri, Sosyal Medya Uzmanı Celal Karaman'ın ''Sosyal Medya Eğitimi'' ve Memurlar.net Haber Editörü Edip Üzen'in ''İnternet Haberciliği'' dersleriyle devam etti.

SOSYAL MEDYADA HEPİNİZ BİRER GAZETECİSİNİZ

Sosyal Medya alanında deneyim ve tecrübelerini anlatan Celal Karaman, sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılmasının oldukça mühim bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Karaman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Sosyal medya hesaplarınızla hepiniz birer gazetecisiniz. Bunu hakkını vererek yaparsanız, sosyal medyada var olan bilgi kirliliğini ve enformasyon karmaşasının bitmesine de vesile olursunuz.''

Sosyal medyanın sosyolojik savaş alanına döndürüldüğünün de altını çizen Karaman, ''Uluslararası operasyonlar artık bu mecralardan yürütülüyor. Sizler bu konuda doğru ve yanlış bilgileri birbirinden ayırt etmelisiniz. Mutlaka gördüğünüz gönderi ve fotoğrafları farklı kaynaklardan doğrulatmalısınız'' diye konuştu.

ÜZEN: İNTERNET MEDYACILIĞINA ERİŞİM ARTIYOR

İnternet medyacılığı hakkında önemli bilgiler aktaran Edip Üzen ise, İnternet medyacılığının gün geçtikte önem kazandığını belirterek, ''Okuyucuya interaktif bir ortam sunan İnternet medyacılığı, pratikliği ve erişim kolaylığıyla okuyucuların ilgisini çekiyor. Günde milyarlarca kişi internet medyacılığını aktif bir şekilde kullanıyor ve enformasyona ulaşıyor'' şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti