Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümü

İstanbul'da Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümü ile ilgili konferans yapıldı

Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümü
Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümü
GİRİŞ 18.10.2016 21:00 GÜNCELLEME 18.10.2016 21:00

Bugün Türkiye'nin İstanbul Aydın Üniversitesi'nde (İAÜ) Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümü ile ilgili  "Azerbaycan Türkiye ilişkilerinde gençliğin rolü'  konferansı düzenlendi. "Reformcu Gençler" Birliği ve İAÜ Uluslararası Öğrenciler Birliği ortaklaşa düzenlendiği etkinliğe 100'e yakın yerli ve yabancı öğrenci katıldı.

Konferans Azerbaycan ve Türkiye'nin Milli marşlarının seslenmesi ile başladı. Daha sonra Azerbaycanla ile ilgili tanıtım filmi gösterildi.

Konferansta açılış konuşması yapan "Reformcu Gençler" Birliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı Azerbaycan'ın bağımsızlık tarihi hakkında bilgi verdi. O, Azerbaycan'ın 25 yılda geçtiği büyük gelişme yolundan söz açarak, ülkesinin dünyada artan siyasi ve ekonomik nüfuzundan konuştu. F.Şahbazlı konferans katılımcılarına Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı uyguladığı yayılmacı politikası hakkında geniş bilgi verdi.

Ferid Şahbazlı Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin tarihi dostluk, kardeşlik ve stratejik terefdaşlık prensiplerine dayandığını kaydederek, bu ilişkilerin daha da genişlendirilmesinde her iki kardeş ülkenin gençliğinin üzerine büyük ve tarihi sorumluluğun düştüğünü dikkat çekti.

Daha sonra söz alan İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Zafer Aslan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin tarihi ile ilgili geniş konuşma yaptı. O, Türkiye'nin Azerbaycan'ın geçtiği büyük gelişme yolundan büyük gurur ve memnuniyet duyduğunu vurguladı. Profesör İstanbul Aydın Üniversitesi Azerbaycan ile Türkiye arasında bilim ve eğitim alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Istanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Ayşe Deniz Özkan da konuşmasında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin oldukça üst düzeyde olduğuna ve bu ilişkilerin çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

O, bu doğrultuda gençlerin sürekli çalışmasına ciddi ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Daha sonra söz alan Türk ve Azerbaycanlı öğrenciler ülkelerimiz arasındaki tarihi dostluk, kardeşlik ilişkilerinden bahs ederek, her iki ülkenin tüm platformlarda birbirini desteklediklerini belirttiler. Gençler bu ilişkilerin daha da gelişmesi için daima çalışacaklarını beyan etdiler.

Toplantı konferans katılımcılarının soruları etrafında oluşan müzakerelerle devam etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım