Çizgi film karakterlerinde neden 4 parmak var? Çizgi film karakterleri neden 4 parmaklı?

Çizgi film karakterlerinde çoğunlukla dört parmak bulunur. Çocukluğumuzun unutulmaz çizgi kahramanlarından olan Tom ve Jerry, Tweety, Sylvester, Daffy Duck, Taş Devri ve daha niceleri dört parmaklı olarak çizilmiştir. Sebebini düşünmediğimiz bu olayın aslında bir nedeni bulunmaktadır. Peki çizgi film karakterlerinde neden 4 parmak var? Çizgi film karakterleri neden 4 parmaklı?

Çizgi film karakterlerinde neden 4 parmak var? Çizgi film karakterleri neden 4 parmaklı?
Çizgi film karakterlerinde neden 4 parmak var? Çizgi film karakterleri neden 4 parmaklı?
GİRİŞ 27.12.2022 09:21 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yaş grubundan izleyicisi olan çizgi filmlerdeki bir ayrıntı dikkatimizi çekti ve sizinle paylaşmak istedik. Özellikle eski çizgi filmlerdeki karakterlerin beş yerine dört parmağı vardır. Mesela Tom ve Jerry, Tweety, Sylvester, Daffy Duck ve Taş Devri çizgi filmlerinde karakterlerin hepsi dört parmaklı olarak resmedilmiştir. Bunun sebebini merak ettik ve çok eskilere dayandığını öğrendik. Peki çizgi film karakterlerinde neden 4 parmak var? Çizgi film karakterleri neden 4 parmaklı?

ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİNDE NEDEN 4 PARMAK VAR?

Çizgi film karakterlerinin çoğunun 4 parmağının olma sebebi, beş parmak çiziminin aslında zor ve uğraştırıcı olmasıdır. Günümüzdeki teknoloji eskiden olmadığı için tüm çizgi filmler el ile tek tek çiziliyordu. Tüm parmakları boyutlarına uygun şekilde çizmek ise oldukça uğraştırıcı olacağı için dört parmak çiziliyordu.

Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!

Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!

ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ NEDEN 4 PARMAKLI?

Başka bir sebep olarak ise çizgi filmlerde çoğunlukla hayvanlar kullanıldığı için dört parmak yeterli görülüyordu.

Ama zamanla teknoloji ilerledi ve her şey daha kolay olmaya başladı. Çizgi filmler eskisi gibi elle tek tek çizilmiyor. Böyle olsa bile çizgi filmlerde hâlâ birçok karakterde dört parmak vardır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Ali halis 10 ay önce Şikayet Et
    Teşekkür eder bilginize ve aşkınıza binlerce kez teşekkür ederim her daim MUFAKKAH olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi