Dikkat gerektiren zeka testi: 5 saniyede bulabilecek kadar kendinize güveniyor musunuz?

Zeka testleri ile beyin jimnastiği yaparak hafızanızı kuvvetlendirebilirsiniz. Farklı yönden bakabilen, yüksek IQ'ya sahip bireylerin yapabileceği bir zeka testi ile karşınızdayız. Hazırlanan görselde iki kadın su taşıyor. Peki hangisi eve daha fazla su götürebilecek? Cevabı bulmak için 5 saniyeniz var!

Dikkat gerektiren zeka testi: 5 saniyede bulabilecek kadar kendinize güveniyor musunuz?
Dikkat gerektiren zeka testi: 5 saniyede bulabilecek kadar kendinize güveniyor musunuz?
GİRİŞ 13.03.2023 13:01 GÜNCELLEME 13.03.2023 13:01
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sadece yüksek IQ'ya sahip insanların doğru cevap verdiği zeka testinde iki kadının su taşımaktadır. Ellerinde kova olan kadınlardan bir tanesi evine daha fazla su ile dönecektir. Hangi kadının bunu yapabileceğini bulabilecek misiniz? Kendine güvenen testi yapsın! O zaman süreniz başladı.

5 SANİYEDE CEVABI BULABİLECEK MİSİNİZ?

Hazırlanan zeka testinde verdiğiniz cevabı nasıl aldığınız, hangi yoldan giderek ona karar verdiğiniz oldukça önemlidir. Zeka seviyenizi test etmek için yardımcı olacak bu test aynı zamanda eğlenmenizi de sağlayacaktır. Bulmacayı çözmeye çalışırken problem tarama yapmalı ve mantıksal akıl yürütme becerinizi kullanmalısınız.

Zeka testi: Resimdeki gizli kraliçeyi sadece dâhiler 9 saniyede bulabiliyor!Zeka testi: Resimdeki gizli kraliçeyi sadece dâhiler 9 saniyede bulabiliyor!

ÇÖZÜMÜ BULURKEN HANGİ YOLDAN İLERLEDİĞİNİZ ÖNEMLİ

Zeka oyunları, hem eğlenirken düşünme hızınızı geliştirecek, hem de akıl yürütme kabiliyetinizi güçlendirecek. Bunların yanı sıra eğlenmeniz de işi daha keyifli bir hale getirecek. Çözüme ulaşmak için farklı düşünme yollarından ilerlemelisiniz. Çünkü çözümü hemen fark edemeyebilirsiniz. Bu sebeple hangi kadının daha fazla su taşıyacağını bulurken doğru yoldan ilerlemelisiniz.

Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!

CEVABI BULABİLDİNİZ Mİ?

Bu zeka testinde iki kadından hangisinin daha fazla su götüreceğine karar vermelisiniz. Hazırlanan görselde iki kadın su taşıyor olarak görünmektedir. Kadınlar nehirden ya da çeşmeden doldurdukları kovalar ile evlerinin yolunu tutmuş gidiyorlar. Ama bir tanesinin eve daha çok su götüreceği detayını unutmamak gerekiyor. İşte süreniz doldu! Peki cevabı bulabildiniz mi?

Kişilik testi: Resme baktığınızda ilk ne gördünüz? Anlamını öğrenince çok şaşıracaksınız!Kişilik testi: Resme baktığınızda ilk ne gördünüz? Anlamını öğrenince çok şaşıracaksınız!

İŞTE TESTİN CEVABI!

Dikkatli bakışları ve yüksek farkındalığı olan insanlar tarafından cevabın hemen bulunduğunu biliyoruz. Bulamayan insanlar için cevabı söylüyoruz.
Resimdeki kadınların kovalarına dikkatli bakarsanız bir kovanın tahtadan diğerinin ise çelikten yapıldığını göreceksiniz. Arkadaki kadının kovaları daha küçük ve çelikten yapılırken öndeki kadının kovaları daha büyük ve tahtadan yapılmıştır. Ama buna rağmen öndeki kadının kovalarından biri su sızdırıyor. Yani o kova eve varana kadar büyük ihtimalle boşalacak. Bu sebeple arkadaki kadın evine daha fazla su götürecek.

Peki siz testi doğru olarak çözebildiniz mi? Cevabını yorumlara yazın.

Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!

Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 23
  • Ayşe 10 ay önce Şikayet Et
    Resimler çok küçük büyümüyor,damlaları fark edemiyoruz ki...
    Cevapla
  • Son savaşçı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 3 cü saniyede arkadaki dedim.
    Cevapla
  • Özlem haberan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaki kadının kovaları daha yakın kendine.yururken o sular daha çok saklanacak ve dökülecek.ondeki tek kovada olsa hem büyük hem fazla sallanmafigi için.cevap tahta kova
    Cevapla
  • Ajda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir IQ testi.Bir yanlışlık var bu işte.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakar bakmaz anladım
    Cevapla
  • Ali berat Ateş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı