Zeka testi: Resimdeki gizli kraliçeyi sadece dâhiler 9 saniyede bulabiliyor!

Zeka testleri ile eğlenceli vakit geçirmeye ne dersiniz? Hazırlanan bu optik illüzyon olan zeka testinde gizli kraliçeyi bulmanız bekleniyor. Keskin bakışlarınız sayesinde bu testi başarıyla tamamlayacağınızı düşünüyorsanız işte size fırsat! Peki resimdeki gizli kraliçeyi 9 saniyede bulabilir misiniz? Sadece dâhilerin yaptığı optik illüzyon ile mücadeleye siz de katılın.

GİRİŞ 11.01.2023 09:30 GÜNCELLEME 11.01.2023 09:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Zeka testi türü olan optik illüzyonların 3 türü vardır. Bunlar gerçek, fizyolojik ve bilişsel olarak adlandırılır. Beyni kandırmak için tasarlanan zeka testlerinden biri olan optik illüzyonlardan bir tanesi karşınızda duruyor. Özel olarak hazırlanan bu zeka testinde gizli bir kraliçe vardır. Peki gizli kraliçeyi 9 saniyede bulabilecek misiniz? Süre başladı!

RESİMDEKİ GİZLİ KRALİÇE NEREDE?

Bilimsel araştırmalar için önemli bir kaynak olan optik illüzyonlar ile zeka seviyesi ölçülmektedir. Bilim insanları, beynin işleyişini gözlemlemek için zeka testlerini kullanmaktadır. Son yıllarda popüler olan optik illüzyonlar ile gözlem becerileri test edilir. Eğer siz de gözlem becerinize güveniyorsanız kendinizi sınamak için karşınızda güzel bir test bulunuyor.

Müzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyorMüzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyor

TESTTEKİ AYRINTILARI FARK ETTİNİZ Mİ?

Yukarıdaki resimde bir adamın ormanda birisine şapka çıkarttığı görünmektedir. Adamın kıyafetlerine bakıldığında kralın ordusunda görev aldığı düşünülmektedir. Şapka çıkartmak ise kendisinden rütbe olarak daha yüksekte olan birisine saygı duyulduğunu ifade etme anlamını taşır.

Başlıktan da anlaşıldığı üzere resimde bir de gizli kraliçe bulunmaktadır. Peki adam şapkayı kraliçe için çıkartıyor olabilir mi?

Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!

Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!

SÜRE DOLUYOR

Bu kolay bir meydan okuma testidir. İyi gözlem becerisine sahip bireyler tarafından verilen sürede çözülebilmektedir. Resme dikkatlice baktığınızda kraliçeyi fark edebilirsiniz. Acele edin, süre doluyor!

İŞTE CEVAP GELİYOR

İyi bir gözlem becerisine sahipseniz gizli kraliçeyi görebilmiş olmalısınız. Süre dolduğu için bulamayanlara gizli kraliçeyi gösteriyoruz. Eğer testi verilen sürede tamamladıysanız siz gerçekten bir dâhisiniz!

Kraliçe iki ağaç arasındaki boşlukta belirmiştir.

Dikkatli bakışlardan kaçmayan zeka testi: Basketbol topunu 5 saniyede bulunDikkatli bakışlardan kaçmayan zeka testi: Basketbol topunu 5 saniyede bulun

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 12
  • Arya 1 yıl önce Şikayet Et
    Saniye sürmedi
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    1 sadisede :))
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kraliçeyi ben 1 saniyede buldum. Peki ben ne oluyorum. Ordinaryüs Dahi mi :)
    Cevapla
  • NAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    9 saniyede dahi mi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kraliçe değil o! Kraliçenin hayaleti. Göremeyenler üzülmesin,iyi çocuk olursanız şirinleri görebilirsiniz. Ben kötü çocuk olduğum için şirinleri değil ama yukarıda ki kraliçe gibi hayaletleri görebiliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı