Dünyanın Tadı, Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı bu hafta, kış turizminin simgelerinden Erzurum'un Palandöken ilçesinden izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Dünyanın Tadı,  Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da
Dünyanın Tadı, Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da
GİRİŞ 27.01.2024 09:25 GÜNCELLEME 27.01.2024 09:25

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet turunun bu haftaki durağı, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında eşsiz mutfağıyla Erzurum oldu. Günün ışıklarıyla yola koyulan Dünyanın Tadı ekibi, konuk olduğu köy evinde tandır ekmeğinin yapışılına eşlik etti.  Sıcacık tandır ekmeklerinin mis gibi kokusu Esirgenç'in ağzını sulandırdı.  Daha sonra tandırda pişen etin suyu ile etli pilav yapımını izleyenleri için paylaşan Esirgenç, yöreye özgü kahvaltı sofrasını ekranlara taşıdı.

Sonrasında büryan suyundan sarımsaklı kavurma yapılışını öğrenen Esirgenç, tüm lezzetlerin aşamalarını ekranlara taşıdı. Etsiz kahvaltı bile yapmayan Erzurum'un meşhur yemeklerini bizzat ustalarından öğrenen Esirgenç, bu lezzetlerin mutlaka tadılması gerektiğini söyledi.  Programına ilçe merkeziden devam eden Esirgenç tatar böreği, süt böreği, kesme aşı gibi Erzurum'un simge lezzetlerinin yapımından tadımına kadar tüm aşamalarına eşlik etti. 

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ‘’Dünyanın Tadı’’, birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı