Tüyler ürperten tablo, 4 bin çocuk katledildi

Suriye'ye müdahale senaryoları konuşulurken ülkede yaşanan ölümlerin bilançosu da ürpertici boyutlara ulaştı. Esed'in başlattığı kanlı savaşta tam 4 bin çocuk katledildi.

Tüyler ürperten tablo, 4 bin çocuk katledildi
Tüyler ürperten tablo, 4 bin çocuk katledildi
GİRİŞ 30.08.2013 10:13 GÜNCELLEME 30.08.2013 10:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünyayı Suriye'ye silahlı müdahaleye işte bu tablo zorluyor. 29 aydır devam eden iç savaş sırasında 16 yaşın altında 7 bin 533 çocuk öldü.

Bunlardan 4 bin 225'i, 10 yaşın altında. Katledilen çocuklardan 55'i ise henüz bir yaşını bile doldurmamış.

2011 yılının Mart ayında Deraa Kenti'nde başlayan silahsız gösterilere, kentin istihbarattan sorumlu ismi ve aynı zamanda Beşşar Esad'ın yakın akrabası olan Atıf Necip'e bağlı birimler müdahale etti. Kanlı müdahale sonrası fitili ateşlenen iç savaşta ölenlerin sayısı resmi olmayan rakamlara göre 100 binin üzerinde gösterilirken, cenazesine ulaşılabilen ve defnedilen Suriye vatandaşlarının sayısı ise 79 bin 746 olarak kayıtlara geçti. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) 888 günün bilançosunu detaylı olarak hazırladığı veritabanı ile tüm dünyaya ulaştırdı.

EN ÇOK KAN ŞAM'DA AKTI

İç savaşın ilk başladığı dönemde ağırlıklı olarak Hama ve Humus şehirlerine saldıran Suriye rejimine bağlı birlikler, muhaliflerin güçlenmesi ve daha organize birliklerle mücadelesini sürdürmeleri sonrası Şam, Lazkiye ve Tartus merkezli bir savunma stratejisi güderek daha çok hava saldırılarıyla diğer bölgelere müdahale etti. Son yaşanan süreçte ise Başkent Şam merkezli süren çatışmalar sonrası 888 günde sadece Şam'da 25 bin 217 kişi hayatını kaybetti. Şam'ı 12 bin 251 kişiyle Humus, 12 bin 91 kişiyle Halep ve 8 bin 836 kişiyle İdlib kenti takip etti. Savaşın en şanslı şehri ise 48 kişi ile en az ölümün yaşandığı Suveyda kenti oldu.

4 BİNİ 10 YAŞIN ALTINDA

Yaşanan iç savaş en çirkin yüzünü ülkedeki çocuklara gösterdi. 2 buçuk yıl içerisinde çatışmalarda 16 yaşın altında 7 bin 533 çocuk hayatını kaybetti. Sadece Halep'te bin 587 çocuk hayatını kaybederken, Tartus, Lazkiye ve Kuneytra'da toplam 81 çocuğun cenazesine ulaşılabildi. Şu ana kadar ortaya çıkan bilançoya göre, yaşı tespit edilebilen kişi sayısı 61 bin 700 olarak kayıtlara geçerken, daha bir yaşına gelmeden ölen 55 çocuk savaş kurbanı oldu. En fazla ölüm oranı ise 4 bin 225 ile 10 yaş altındaki çocuklarda görüldü.

ÖLENLERDEN 9'U TÜRK VATANDAŞI

Verilere göre çatışmalarda 7 bin 839 kadın hayatını kaybederken, hayatını kaybeden erkek sayısı ise 70 bin 907 oldu. 94 bin 63 sivilin yanı sıra 14 bin 683 de asker hayatını kaybetti. Ölenlerin yüzde 1'ini yabancılar oluşturdu. Yüzde 1'lik dilim içerisinde, savaşmak için gelen ve burada hayatını kaybeden vatandaşlar yer alırken, Filistinlilerin yanı sıra 32 Suudi Arabistan, 32 Ürdün, 27 Libya, 27 Lübnan, 27 Tunuslunun yanı sıra, 9 da Türk vatandaşının cenazesine ulaşılabildi.

Star Gazetesi

YORUMLAR 7
  • memedali karabekir 10 yıl önce Şikayet Et
    ZALİM DİKTATÖR GÖZÜ DÖNMÜŞ ÖLÜM MAKİNASI ESAD!ACININ EN BETERİ SENİ BULSUN!. Suriye deki masum insanları öldürerek işlediğin günahların asla senin yanında kalmaması için hergün RABBİME dua ediyorum.Tez zamanda da ESADIN VE SIRTINI SIVAZLAYANLARIN cezasını bulduğunu görmeyi nasip et YARABBİM! Bu vahşeti YAPANLARIN CANLARI CEHENNEME......
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Zülme İsim bulunur mu?. “İşte şu zulümdür إِنَّ اْلإِنْسَانَ لَظَلُومٌ (İnsan ise, şüphesiz ki, çok zâlimdir.” İbrahim Sûresi, 14:34.)sırrını gösterir. Zira, hayvanın aksine olarak, kuvâ ve meyilleri fıtraten tahdit edilmemiş; meyl-i zulüm hadsizdir. Lâsiyyemâ, ene’nin eşkâl-i habisesi olan hodgâmlık, hodfikirlik, hodbinlik, hodendişlik, gurur ve inat o meyle inzimam etse, öyle ekberü’l-kebâiri icad eder ki, daha beşer ona isim bulmamış. Cehennemin lüzumuna delil olduğu gibi, cezası da yalnız Cehennem olabilir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    o bebeler elin gavurunu ayağa kaldırdı da, bu araplar, karılarının eteğinin altında. allah kahretsin sizi.. ölenler müslüman bebeleri tabi. bosnada aynısı olmadı mı, myanmarda aynısı olmuyor mu.ıraktaki şii ve sünni dingiller her gün kendilerini öldürmüyor mu..iran ırakla 10 yıl savaşmadı mı..ne için hepsi bir hiç.ne din ne dava,ne vatan sevgisi..hiç birisinin savaşı, BİZİM İSTİKLAL SAVAŞININ ULVİLİĞİNE YANAŞAMAZ. ÇÜNKÜ BİZ GERÇEK İSLAM VE TÜRKLÜK İÇİN SAVAŞTIK. yesinler birbirini,.67 savaşında TELAVİVDE BULUŞALIM parolası veren mısır askeri ve tvde ağlıyan cemal abdunnasr.buluşmayı bırak,OSMANLININ AHI TUTTU VE gazzeden, el arişe ,şarmel şeyhe kadar bütün bölgeyi verdi.ve de utanmadan demokrasi katilliği yapıyor. ÇÜNKÜ GÜÇLERİ KENDİ HALKINA YETİYOR..ulan elin gavuru, şu bebelerin cesetlerini görüp te bir şeyler yapalım diyor da bizim allahın belası fravunların kılı kıpırdamıyor be..acımayın sakın, kendileri etti, kendileri buluyor.topunu kahredecek çözümü allah elbet gösterecektir.
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD NİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI BU İNSAN HAKLARINA VERDİĞİ DEĞER BU. kendi aralarında şer güçte birleşiyorlar.sonra suriyenin kaynaklarına çökecekler osmanlı devleti karşılıksız yardım yapardı fillandiyaya yardım gemileri gönderdi din ayrımı yapmadı.afrikaya yardım gönderdi sizler abd birleşmiş milletler fakir ülkelere yüz çeviriken zengin kaynakları olan ülkere çıkar için yardım ettiniz sonra 10 katını aldınız
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    BAZI AVANAKLAR KENDİNİ MÜSLÜMAN OLARAK GÖRENLER SURİYE'YE KARIŞMA DİYORDU.. aynı avanaklar mısır'a da karışma diyordu. yani taktik aynı kimse karışmasın müslümanları sessizce katledelim mantığı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu