Filistinliler Cuma namazı için Mescid-i Aksa'da

İsrail'in kapatma kararı almasının ardından Hamas ve Fetih üyeleri cuma namazı için Mescid-i Aksa'da toplanma çağrısı yaptı.

Filistinliler Cuma namazı için Mescid-i Aksa'da
Filistinliler Cuma namazı için Mescid-i Aksa'da
GİRİŞ 31.10.2014 10:56 GÜNCELLEME 31.10.2014 14:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in 1967 yılından beri ilk kez Mescid-i Aksa'nın kapılarını Müslümanlara kapatmasının ardından gerginlik tırmanıyor. Hamas Hareketi'nin parlamento grubu Değişim ve Islah Milletvekili Muhammed Atvan, Filistinliler'i Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmaya çağırdı. Atvan, "Filistinliler hiçbir şart altında Mescid-i Aksa'nın İsrail polisi tarafından kapatılmasını kabul etmez ve işgalcinin kutsal mekanı kontrol altına almasına izin vermez" dedi.

Fetih Hareketi yetkililerinden Envar Bedir ise yarın onbinlerce Filistinli'nin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için toplanmasını istedi.

MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARA KAPATILMIŞTI

İsrail polisi, dün Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar'a kapatıldığını açıklamış, bugün ise söz konusu kararını kaldırdığını bildirmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Salih Abi 9 yıl önce Şikayet Et
    ARKADASLAR:BUGÜN CUMADA FILSTINLI MAZLUMLARA DUA EDELIM MÜMKÜNSE AGAYALIM;DIGER DUA BEKLEYENLERIDE UNUTMAYALIM..BU DUALARIMIZA DEVAM EDLIM MÜMKÜNSE SEHER VAKITLERINDEDE DEYAM EDELIM:SEHER VAKTI YAPILAN DUALAR KUR,ANI KERIMDE VE HADIS-I SERIFLERDE DEFAATLE ÖVÜLMEKTEDIR..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü