Sistani'den Tuzhurmatu mesajı

Iraklı Şii lider Sistani, Peşmerge ile Haşdi Şabi güçleri arasındaki çatışmanın sona ermesini istedi.

Sistani'den Tuzhurmatu mesajı
Sistani'den Tuzhurmatu mesajı
GİRİŞ 20.11.2015 16:36 GÜNCELLEME 20.11.2015 16:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Iraklı Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani, ülkenin Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde son günlerde, Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi milisleri arasında, yaşanan olayların "ciddi risk sinyali" verdiğini belirterek, olayın bir daha yaşanmaması için akil insanların devreye girmesini istedi.

Sistani'nin "Cuma mesajı"nı okuyan Kerbela'daki temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelayi, Tuzhurmatu'da yaşanan gelişmeleri fırsat bilerek kimsenin kendi görüş ve tasavvuruna göre emrivaki yapmaması gerektiğini ifade ederek, "Böyle bir durum işi daha da karmaşık hale getirir ve herkesin kaybetmesine yol açar" dedi.

"Tüm grupların gücünü ve enerjisini terörle mücadelede birleştirmesi gerekiyor" diyen Kerbelayi, mücadelenin doğru yolundan saptırılmasına müsaade edilmemesine dikkati çekti.

Sistani'nin temsilcisi Kerbelayi, şunları kaydetti:

"Tuzhurmatu'da meydana gelen çatışma ve şiddet olayları ciddi risk işareti veriyor. Bunun durdurulması ve tekrarının yaşanmaması için her taraftan akil insanların devreye girmesi gerekir. İlçedeki tüm gruplar arasında hukukun egemen olması ve karşılıklı saygı çerçevesinde barış ortamı muhafaza edilmeli."

Tuzhurmatu ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten koruyan Peşmerge ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi arasında uzun zamandır süren gerginlik geçen hafta çatışmaya dönüşmüş, güvenlik güçleri arasında başlayan çatışma bir süre sonra Şii Türkmenler ile Kürtler arasında başlamıştı. 17 kişinin öldüğü olaylarda taraflar birbirlerine ait ev ve iş yerlerini kundaklamıştı.

YORUMLAR 1
  • Garip 8 yıl önce Şikayet Et
    Her birimize bir ad koyup bizi bir birimize kırdıranların Allah belasını versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi