İbadi: Petrolün yüzde 85'ini kaybettik

Enbar'ın DAEŞ'ten geri alınacağını söyleyen Irak Başbakanı el-İbadi, petrol gelirinin yüzde 85'ini kaybettiklerini söyledi.

İbadi: Petrolün yüzde 85'ini kaybettik
İbadi: Petrolün yüzde 85'ini kaybettik
GİRİŞ 03.03.2016 14:25 GÜNCELLEME 03.03.2016 14:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkenin reform ve terörle mücadele açısından yeni döneme gireceğini belirterek, "DAEŞ çeteleri ve yapılan yolsuzluklara karşı kızgın olan halkımız yanımızda yer alıyor" dedi.

İbadi, başkent Bağdat'ta bir konferans sırasında yaptığı konuşmada, Irak'ta yapılan yolsuzlukların reform ve terörle mücadeleyi engellediğini söyleyerek, devletin vücudunu kemiren yolsuzlukların DAEŞ'in ülke topraklarını ele geçirmesine yol açtığını ifade etti.

İbadi, DAEŞ ile mücadelelerinde savunmadan taarruza geçtiklerini savunarak, başlatılan askeri operasyonlar kapsamında Enbar vilayetinin batısının tamamıyla örgütten geri alınacağını ileri sürdü.

"Hiçkimse Iraklıların kendi toprağını kurtarma operasyonunda yer almasını engelleyemez çünkü ülke, halkımız ve güvenlik güçlerimizin çıkarı bizim için her şeyden önemlidir " diyen Başbakan İbadi, ülkeyi yönetmek için mezhepçilik, bölgecilik ve etnik temelin üzerinde, tüm Iraklıları temsil eden grubun oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, bu yöndeki talebine karşı siyasi çevrelerden olumlu dönüşler aldığını aktardı.

-"Gelirlerimizin yüzde 85'ni kaybettik"

Düşen petrol fiyatları yüzünden ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de değinen İbadi, bu yüzden petrol gelirlerinin yüzde 85'ini kaybettiklerini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir gecede silahları toprakları herşeyi bırakıp kaçtınız teslim ettiniz şimdi de gelirler düştü diye ağlıyorsun yazık
    Cevapla
  • burhan42 8 yıl önce Şikayet Et
    beter ol ibadi
    Cevapla
  • feyz_747 8 yıl önce Şikayet Et
    Sende kaybolsaydınya ibadi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım