CHP'nin 3 büyükşehir adayı netleşti

CHP'nin 3 büyük ildeki adayları yavaş yavaş netleşirken, İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de ise Aziz Kocaoğlu'nun bir adım önde olduğu belirtiliyor.

CHP'nin 3 büyükşehir adayı netleşti
CHP'nin 3 büyükşehir adayı netleşti
GİRİŞ 17.12.2013 06:15 GÜNCELLEME 17.12.2013 06:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti ve MHP'de belediye başkan adaylarının çok büyük bir bölümü belirlenirken CHP de hafta sonu birçok adayın ismini açıklamaya hazırlanıyor.

İstanbul'da Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin arasında tercih yapmak için kamuoyu yoklamaları yapan parti yönetiminin, parti içindeki bazı itirazlara rağmen Sarıgül üzerinde karar kıldığı belirtiliyor. Ankara'da ise sağ kesimden oy alabilecek bir aday üzerine yoğunlaşmıştı. Geçen dönem MHP'den aday olan Mansur Yavaş'a bir süre önce teklif götüren CHP'nin, Yavaş'tan olumlu cevap aldığı ifade ediliyor. İzmir'de ise ulusalcı kesimlerin itirazına rağmen Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Adaylarla ilgili nihai değerlendirme yarınki MYK toplantısında yapılacak. 22 Aralık Pazar günü ise CHP PM, aday listelerini onaylamak için toplanacak. Mansur Yavaş'la ilgili ilk istifa kararı, Yavaş'ın en büyük destekçisinden geldi! Önceki gün Twitter'dan “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun” mesajı atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca, gelen tepkiler üzerine istifa kararı aldığını duyurdu.

KILIÇDAROĞLU MANSUR YAVAŞ'LA BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak düşünülen Mansur Yavaş'ın önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek el sıkıştığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, Yavaş'a, kendisini CHP'de görmekten mutlu olacaklarını belirtirken, müstakbel başkan adayı da, “Ankara'yı Melih Gökçek'ten kurtaracağım.” sözü verdi. Görüşmede, Yavaş'a perşembe günü Genel Merkez'de rozet takılması kararının alındığı da ileri sürüldü. (Zaman)

YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    ne çare, hevesleri yine kursaklarında kalacak !. CHPnin adı inmiş 80 ne, Çıkımaz 90 na ! inançlı insanımız CHP denince korkuyor ! son olarak 20 ye yakın CHP milletvekili türban hakkında yine kötü bir çıkış yaptı, gelsinde bir Müslüman bunlara oy versin ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi
Beş siyasi parti yeni ittifak kurdu