İnsani yardım durma seviyesinde: Gazze'de üç günlük yakıt kaldı

DSÖ, Gazze'nin güneyindeki hastanelerde üç günlük yakıt kaldığını duyurdu.

İnsani yardım durma seviyesinde: Gazze'de üç günlük yakıt kaldı
İnsani yardım durma seviyesinde: Gazze'de üç günlük yakıt kaldı
GİRİŞ 09.05.2024 09:47 GÜNCELLEME 09.05.2024 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada “Gazze'nin güneyindeki hastanelerin sadece üç günlük yakıtı kaldı” ifadelerini kullandı.

Refah Sınır Kapısı’nın İsrail tarafından ele geçirilmesinin ardından Gazze Şeridi’nde yeniden yakıt sıkıntısı başladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sınır kapısının kapatılmasının yakıt tedarik konusuna engel olduğunu "Sınır kapısının kapatılması, BM'nin yakıt tedarikini engellemeye devam ediyor." sözleriyle belirtti. 

İNSANİ YARDIMA ENGEL TEŞKİL EDİYOR

Ghebreyesus, yakında hastane hizmetlerinin durabileceğine dikkat çekerek "Yakıt olmadan tüm insani yardım operasyonları duracak. Sınır kapılarının kapalı olması, Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasını da engelliyor. Gazze'nin güneyindeki hastanelerin sadece üç günlük yakıtı kaldı. Bu da hizmetlerin yakında durabileceği anlamına geliyor" dedi.

DSÖ, Refah'taki üç hastaneden biri olan Ebu Yusuf al-Najjar Hastanesi'nin artık faaliyetlere devam edemediğini belirterek, bazı ekipmanların sahra hastanelerine taşındığını açıkladı.

 

KAYNAK: İHA, AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editor
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • elın mışk 1 hafta önce Şikayet Et
    Yine gözyaşı yine bombalar Yine karanlıklar yine çığlıklar. Ne zaman insan uslanacak Ne zaman dünya utanacak. Yine sapıklık yine hüsran var Yine kin nefret var yine bozgun var. Ne zaman insan uslanacak Ne zaman dünya utanacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Evden çalışarak para kazanmak ister misiniz?" diyerek bakın nasıl dolandırıyorlar
İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu