PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu

HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu, PKK'nın şiddetinin bu kez HDP'yi vurduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 04.11.2015 10:53 GÜNCELLEME 04.11.2015 11:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonucuna ilişkin, "HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu. PKK'nın şiddet pratiği HDP'nin aleyhine oldu" dedi.

7 Haziran'daki seçim ile 1 Kasım'daki seçim arasında büyük fark olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarını en iyi okuyup, bundan en iyi dersi çıkaran partilerden birinin AK Parti olduğunu, 5 ay gibi bir sürede 4,5 milyon oy artışı sağladığını belirtti.

Yapıcıoğlu, diğer yandan 1-2 milyon oy kaybeden partiler bulunduğunu, bu partilerdeki oy kaybının 7 Haziran seçim sonuçlarını siyaseten doğru okumadıklarından kaynaklandığına inandığını aktardı. 

Muhalefet partilerinin ciddi anlamda oy kaybı yaşadığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, bunun sebepleriyle ilgili şöyle konuştu:

"HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu. PKK'nın şiddet pratiği HDP'nin aleyhine oldu. Özellikle PKK ve HDP'ye yakın bazı ajanslar 'hendeklerin kazıldığı yerde oylar düşmedi, halk öz yönetime destek verdi' şeklinde haberler yapsa da bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çok agresif ve yapıcı olmayan muhalefet MHP ve HDP'ye de kaybettirdi."

"Diyarbakır'da asılan afiş

"Türkiye'de ciddi anlamda muhalefet sorunu var. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almış bir partinin sonraki seçimde baraj altına düşmesi ciddi anlamda bazı siyasi sorunlar doğurabilir" diyen Yapıcıoğlu, yüzde 10 barajın kaldırılması gerektiğini savundu.

PKK'nın eylemlerinin ve şiddetinin HDP'ye oy kaybettirdiğini düşündüğünü dile getiren Yapıcıoğlu, seçim sonuçlarından bunun görülebileceğini anlattı.

DBP'li Yenişehir Belediyesinin "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için bilboardlara astığı ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren çizimin yer aldığı afişe değinen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"HDP'nin bölgede oylarındaki düşüşün bir diğer nedeni de halkın değerleriyle ve halkın kutsallarıyla uğraşmaktır. Bilbordlara asılan karikatür yeterince yayılmadı. Halkın tamamı bu karikatürden haberdar olsaydı çok büyük ihtimalle HDP bugün Meclis'te olmayacak, barajın altında kalacaktı. Umarım bundan da ders çıkarıp, halkın kutsallarıyla uğraşmaktan vazgeçerler."

"Koalisyon hükümeti Türkiye'ye bir şey kazandırmaz"

Yapıcıoğlu, seçimde sandıklardan tek başına iktidarın çıktığını hatırlatarak, "Bugünkü konjonktürde Meclis'teki partiler birbirleriyle diyalog kurmayı bile beceremezken koalisyon hükümeti Türkiye'ye bir şey kazandırmaz. Tek başına bir partinin iktidara gelmesi, birkaç parti veya iki partinin koalisyonundan daha iyidir" şeklinde konuştu.

Bunun ekonomiye yansımalarının seçim akşamından itibaren görülmeye başladığını dile getiren Yapıcıoğlu, bunun aynı zamanda iktidara gelen partinin yükünü ve sorumluluğunu artırdığını aktardı.

Yapıcıoğlu, "Eğer koalisyon olsaydı, koalisyon ortakları olumsuzlukların faturasını ortağına kesmeye ve hükümetin yaptığı başarılı icraatlardan da kendilerine pay çıkarmaya çalışırlardı" diye konuştu.

Ülkenin huzuru, gerginliğin daha fazla artmaması ve bölge üzerinde oynanan oyunları bozmak için seçimlere girmediklerini anlatan Yapıcıoğlu, bazı kesimlerin HÜDA PAR aleyhinde propaganda yaptığını öne sürdü.

"Tabanımızı serbest bıraktık. Bu serbestlik, sandığa gidip gitmeme, gittiğinde de istediği partiye oy verme ya da bir adaya destek verme şeklindeydi" ifadelerini kullanan Yapıcıoğlu, buna rağmen, "AK Parti lehine seçimden çekildiler" şeklinde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Yapıcıoğlu, parti tabanından bir bölümünün sandığa gittiğine, sandığa gitmeyenlerin de bulunduğuna işaret ederek, "Bunların bir kısmı AK Parti'ye destek vermiş olabilir. Muhtemelen de vermiştir. Ama AK Parti'nin dışındaki partilere de oy vermiş olanlar olmuştur. Dolayısıyla bunlar tamamen spekülatif haberlerdir. Bunları, belli bir amaçla veya bazı şeylerin psikolojik altyapısını hazırlamak için bilinçli bir şekilde yayılan haberler olarak değerlendiriyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • SOKRATES 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibisin.
    Cevapla
  • iş it 8 yıl önce Şikayet Et
    iş it zihniyeti
    Cevapla
  • turab 8 yıl önce Şikayet Et
    ben öyle aşırılık görmedim bunlarda... ama temkinli olmak iyidir..
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi canı gönülden kutluyorum
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin gerçek temsilcisi sizlersiniz kürt halkı ancak hüdapar la huzuru bulur hem dünyada hem ahirette çünkü hüdapar bu halkın çocuklarını namuslarını talan etmez mal ve can ehemiyeti doğuda ancak hüdapar inşa eder rabbim sizleri mahçup etmesin vatanının ve halkının maslahatînı düşünen imanlı kürt kardeşlerim
    Cevapla
  • mamoste 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adamsın Zekeriya Başkan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'