Kamran İnan, kimleri bombaladı?

Türk siyasetinin duayenlerinden Kamran İnan, DP çatısında birleşme projesini kurtarmak üzere Sinan Aygün'ün son girişimiyle ilgili çapıcı açıklamalar.. Kurt politikacının yorumu:

Kamran İnan, kimleri bombaladı?
Kamran İnan, kimleri bombaladı?
GİRİŞ 07.06.2007 13:55 GÜNCELLEME 07.06.2007 13:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi

Türk siyasetinin duayenlerinden ve ANAP’ın eski ağır toplarından Kamran İnan, DP çatısında birleşme projesini kurtarmak üzere Sinan Aygün’ün girişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, ANAP ve DP’nin bu andan itibaren ne yapsalar halkın gözünde başarısız olacaklarını söyledi.

İki partinin son derece büyük bir şansı heba ettiğini kaydeden İnan, iki partinin de seçimde bu nedenle hayal kırıklığı yaşayacağını savundu.

Cafesiyaset’e açıklamada bulunan İnan, “Önce birleşiyoruz dediler. Halkın karşısına çıkıp açıklama yaptılar. Sonra da yine halkın karşısında kavga ettiler, ‘Ayrıldık’ dediler. Yarattıkları olumsuz etki, büyük hayal kırıklığı iki tane yamayla giderilebilecek gibi değil. Eğer başlangıçta atılan adım ciddiyetle sürdürülseydi barajı aşabilirlerdi ve hakikaten fonksiyon görme şansları olurdu. Ama yazık ettiler” diye konuştu.

Sorunun siyasi partilerin ana felsefesinde olduğuna dikkat çeken Kamran İnan, “Türkiye’de siyasi feodalizm var. Herkes derebeyi olmak istiyor. Arkamda üç kişi olsun, ben kazanayım her şeyi diyor. Eğer maksat siyaset yoluyla devlete millete hizmetse sorun yok. Ama Türkiye’de maalesef öyle olmuyor. Siyasi partilerin kuruluş felsefeleri yanlış. Çünkü siyasi partiler, amme hizmeti yapmak, halka hizmet etmek için değil, tıpkı bir şirket felsefesiyle kuruluyor. Devletin yönetimini ele geçirmek, hazineye ortak olup zamanla ortakları ile karını paylaşmak anlayışındalar” şeklinde ağır eleştirilerde bulundu.

“Demokratik bir kültür yok bizde” diyen İnan, “Hürriyetler, demokrasi bizde yukarıdan inme olduğu için halk hala demokrasiye sahip olduğu hissi duymuyor. Kıymetini bilmiyor. İşte zaman zaman yaşadığımız demokrasi ihlalleri de buradan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Kamran İnan, kendisine partilerden adaylık teklifi gelip gelmediği yönündeki soruya ise, “Çeşitli vesilelerle adaylık önerisinde bulunanlar oldu. Ama her şeyin bir yaşı var. Devlet hayatında en önemli nokta zamanında bırakmasını bilmektir. Bakıyoruz, hala seksenlerinde insanlar liste başı ama bu doğru değil. Türkiye’de ne yazık ki herkes kendisini vazgeçilmez sanıyor. Parti liderliği adeta mülkiyet manasına geliyor. Ben zamanında çekilerek biraz da örnek olmak istedim” karşılığını verdi.

Tükiye’deki siyasi parti yapısının yalnızca Afrika’da kaldığını savunan İnan, “Lider oturup liste yapıyor. Kim bana karşı gelmez, kim boyun büker. Kimin boyu benden uzun değil diye seçiyor liderler adayları. İnanın doğru söylüyorum. Çevrelerindeki siyaset arkadaşlarının boylarının kendilerinden uzun olmamasına bile dikkat eden liderler vardır” şeklinde konuştu.

Köşesine çekilerek gençlerin yararlanması için kitaplar yazdığını anlatan İnan, “Ben on kadar kitap yazdım. On birincisi de baskıda. ‘Siyaset Yılları’ adlı kitabım var. Bu şekilde gençlere siyaset hakkında öğütler veriyorum. Tecrübelerimi paylaşıyorum. Umarım bir nebze Türk siyasetinin gelişmesine katkım olur” dedi.

Kamran İnan, Mesut Yılmaz’ın yeniden parlamentoya dönme girişimleriyle ilgili sorumuza ise, “Sayın Yılmaz ile çok büyük mücadele verdim zamanında. Karşı çıktım. Bu yüzden şimdi kendisi hakkında konuşmayı uygun bulmuyorum” cevabını verdi.


www.cafesiyaset.com (özel)

YORUMLAR 5
  • Şahin KARA 16 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK YAZIK. Bir Bitlisli olarak sn İnanın kendisi,babası, dedesi ve cedlerine saygımız sonsuzdur.ve biz hep manevi ağırlıklarını gözönünde bulundurup oylarımızı kendilerine verdik. amma iş chp olunca o iş orda biter.tanımayız asla. kaldıki chp tek parti iken dedelerinizi asıp idam etmiştir.bunu biliyoruz. E.S.Gaydalı sizin yeğeniniz ama yanlış safta bulunuyor. çok yazık
    Cevapla
  • mevhibe inal 16 yıl önce Şikayet Et
    Muz Cumhuriyeti!. Nicin Turkiye\'de Sn. Inan gibi bagimsiz, vatanseverler parlatilmiyor da, kokleri disarda birsuru saibeli adam, medyada yillar yili onemli kisi olarak lanse ediliyor?
    Cevapla
  • çetinkoçak 16 yıl önce Şikayet Et
    sitem. kamuran bey bir bitlisli olarak yıllarca sizden ve tutarlı siyasetınuızle gurur duyduk ama son olarak yıgenınız safter beyın aileme danıştım ve chp den aday oldum demesını sıze ve ailenıze yakıştıramadım bitlis halkı devamlı size saygı duydu size inandı ama artık size kalplari kırık oy ver dedıgınız tyerlere şimdiye kadar oy verdik ama mesele chp ve oy vermek olunca sizin hatırınız bıle olsa oy vermemizi saglayamaz sevgılerım le
    Cevapla
  • Erdinç ESKİOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    İnan\'a İnanılır. Söylem ve eylemiyle dürüstlük sınavından yüz akıyla çıkmış ve duracağı yeri çok iyi belirlemiş müstesns bir siyaset duayenidir muhterem..Telefon trafiğiyle sağlanmağa çalışılan servi sağ geçişle ilgili olarak nezaket sınırları içinde söyledikleri de çok doğru..Keza,lider sultasının halk iradesi ve dolayısıyle demokrasi üzerinde \"demoklesin kılıcı\"gibi durduğuna dair tesbiti de..İşte bir örnek:Bizim Gümüşhane\'de AKP\'nin iki adayı da ayni köylü ve merkez ilçe adaysız..Acaba biz de \"BOY\"dan mı kaybettik?!..
    Cevapla
  • haydar kutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    murit oylariyla siyasete secilen Inan. kalkmis turk siyasetini begenmedigini soyluyor. ama ailesinin bitlisten bir milletvekili her zaman garanti. bunu asmak icin ne yapmis acaba. Mesela bu feodal yapiyi asmak icin ailemden milletvekili adayi cikarmiyorum. yerse...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı