Sözcü'den şimdi de 'kefen' yalanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü'de yayınlanan 'kefen alım ihalesi' ile ilgili gerçeği yansıtmayan habere yönelik bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, haberden ötürü hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

Sözcü'den şimdi de 'kefen' yalanı
Sözcü'den şimdi de 'kefen' yalanı
GİRİŞ 16.01.2023 18:16 GÜNCELLEME 16.01.2023 18:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Daha önce Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz rezervini hedef alıcı biçimde haber yapan Sözcü, bu kez Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçeği yansıtmayan bir iddiada bulundu.

Sözcü'nün 'halk ekmek' manşeti yalan çıktı! Başkan Beyazgül işin aslını açıkladıSözcü'nün 'halk ekmek' manşeti yalan çıktı! Başkan Beyazgül işin aslını açıkladı

Aralık 2022'de Urfa'daki halk ekmek büfeleri üzerinden algı oluşturmaya çalışan Sözcü, bu kez Belediyedeki bir ihaleyi haberleştirdi.

Doğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyorDoğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyor

Bugün yayınlanan "AKP’li belediye kefen alım ihalesinde usulsüzlük yapmış" başlıklı haberde, en düşük teklifte bulunan firmaya ihalenin 'eksik bilgi' gerekçesiyle verilmediği, bahsi geçen firmanın Kamu İhale Kurumu'na başvurduğu ve düzenlenen ikinci bir ihaleyle teklifini yineleyip kazandığı iddia edildi.

YALAN HABERE YASAL CEVAP

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise, Sözcü'nün iddia niteliğindeki haberini sosyal medya üzerinden verdiği cevapla yalanladı.

Belediyenin yayınladığı gönderide "Sözcü Gazetesi'nin yapmış olduğu "Kefen Alım İhalesi" işi ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme adına; 4734 sayılı ihale kanununa göre "Kefen Alım İhalesi" işi de haberde bahsedildiği gibi iptal edilmemiş, ekonomik açıdan en düşük ve en uygun teklif üzerine bırakılmıştır. Sözcü haberinde de ihaleyi en uygun teklif verene bırakıldığı yazılmış, ancak haberin başlığının farklı atılması zihinleri karıştırıcı mahiyettedir. Sözcü’nün yanıltıcı haber başlığı ile ilgili gerekli yasal başvurularımızı da gerçekleştiriyoruz. Kamuoyuna önemle duyurulur" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 12
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    hani yalana cezada mı yalan oldu
    Cevapla
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dezenfonmasyon yasası uygulamaya konmadıkça bize müstahak
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    tazminat yüklü olsun birdaha yalan haber yapmasınlar
    Cevapla
  • Bay Karemollaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin sözcüsü
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sayın Savcı ve Hakimleri mız. En üst seviyeden . Bunların anladığı dilden . Lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit