Ahıska Türkleriyle bir araya gelen Murat Kurum'dan seçim vurgusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Ahıska Türkleri ile Sahur Sofrası programına katıldı.

GİRİŞ 22.03.2024 11:18 GÜNCELLEME 22.03.2024 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

31 Mart’taki yerel seçimlerin önemini anlatan Murat Kurum, “Bu seçimde; ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz. Bu seçimde ya 5 yılda 5 bin konut bile dönüştüremeyenleri ya da asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atan bu kardeşinizi seçeceğiz.” dedi.

Tarihte büyük işkenceler gören ve anavatanlarından kovulan Ahıska Türklerinin kültürlerini kaybetmediğini söyleyen Murat Kurum, “Asimile olmamak için büyük mücadeleler verdiler. Bu asil millet onca sıkıntıya, onca zorluğa rağmen, kimliğini korumayı sonuna kadar başardı.” şeklinde konuştu.

Murat Kurum, konuşmasında  İstanbul'un trafik sorununa da değinerek “İlk 5 yıl içerisinde metro hattımızın uzunluğunu 650 kilometreye çıkartacağız. İki ayrı yakaya yapacağımız 122 km’lik tünellerle trafiğe nefes aldıracağız. İstanbul’da çilesini çektiğimiz metrobüs sorununu bitirmek için araç filosunu her sene büyüteceğiz. Söz veriyorum; trafik tamamen durmadan, hayat felç olmadan; İstanbul kazanacak, siz kazanacaksınız.” şeklinde konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aminnn
    Cevapla
  • adam 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbulda oturma iznimi verecekmiş haberi yok galiba zaten geliyorlar.
    Cevapla
  • mashar 1 ay önce Şikayet Et
    Âmin âmin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aminnnnnn
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım Murat Kurum'un kazanmasını nasip ve müesser eyle. Zalimleri, teröristleri münafıkları kâfirleri sevindirme.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi