Putin duyurmuştu! 'Poseidon' için tarih belli oldu

'Poseidon' insansız nükleer sualtı araçlarını sürekli taşıyacak olan, proje 09851 kapsamında üretilen Habarovsk nükleer denizaltısının yıl sonuna kadar suya indirileceği bildirildi.

Putin duyurmuştu! 'Poseidon' için tarih belli oldu
Putin duyurmuştu! 'Poseidon' için tarih belli oldu
GİRİŞ 28.07.2019 11:53 GÜNCELLEME 28.07.2019 11:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Savunma sanayi sektöründen konuyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynak, Sputnik’e açıklamasında 'Poseidon' insansız nükleer sualtı araçlarının sürekli taşıyıcısı olacak, Habarovsk nükleer denizaltısının Rusya'nın kuzeyindeki Severodvinsk kentinde bulunan 'Sevmaş' tersanesinde yılsonuna kadar suya indirileceğini belirtti.
 
Geçtiğimiz nisan ayında Sevmaş tersanesinde Poseidon'u kullanacak ilk denizaltı olan Belgorod nükleer denizaltısı törenle suya indirilmişti.

Ä°lgili resim
 
Yetkili, “Belgorod denizaltısı Poseidon’ları test amaçlı olarak taşıyacak, sürekli taşıyıcıysa bu yıl içinde suya indirilmesi beklenen proje 09851 kapsamındaki Habarovsk nükleer denizaltısı olacak. Denizaltının inşasına suda devam edilecek” diye konuştu.
 
Belgorod adlı çok amaçlı nükleer denizaltı, özel olarak Poseidon araçları için uyumlu hale getirildi. Daha önce Belgorod denizaltısı ile Poseidon insansız nükleer sualtı aracının 2 yıl boyunca ortak teste tabi tutulacağı açıklanmıştı. Habarovsk denizaltısının ait olduğu proje ise gizli tutuluyor.

Ä°lgili resim
 
PUTİN GEÇEN YIL DUYURMUŞTU
 
Putin, Poseidon'dan ilk olarak 31 Mart 2018'de henüz adı belli değilken söz etmişti. Federal Meclis konuşmasında nükleer başlıklar taşıyabilecek yeni bir insansız nükleer sualtı aracı test ettiklerini paylaşan Rus lider, yeni aracın dünyadaki tüm gemilerin göstergelerinin ulaşabileceğinden kat be kat hızlı hareket edebildiğini ve kıtalararası mesafeleri aşabildiğini de ekleyerek, "Bu, fantastik bir şey" demişti.
 
Kıtalararası menzilde uçak gemilerini ve kıyı altyapılarını imha etme kabiliyetine sahip eşsiz denizaltı aracının güzergahı tespit edilemiyor.

 

 

YORUMLAR 19
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sayesinde amerika istediği gibi at koşturamıyor, bu silahlarını kullanmasa da en azından abd için caydırıcı oluyor. Dünyada az da olsa bir küçük denge oluşuyor..
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleher bizde olmalı gizli yapılmalı yoksa güç gosteremessin
    Cevapla
  • 1rfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar silah neden üretilir ki? Ellerinde patlayacak haberleri yok!
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Caydırıcılık. Hiç bir ülke bu kadar silahı olan bir ülkeye saldırmayı kolay kolay göze alamaz.
    Cevapla
  • lkjhg 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun rusyaya tarihten buyana rusyanın önünü sürekli açan mizhap ülkelere imparatorluklara devletlere lanet olsun
    Cevapla
  • kimkim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki laik yobazlar çıkıp yürüsün işte. Bak denize nükleer alet salıyolar.. Patlasa heryer radyasyon olacak. Ama yok kendileri gibi yobaz dinsiz cahil olursa yapılır. Ama kendi ülkesi bile olsa Müslüman yapmamalı. Sizi gidi cehennem odunları.
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak